Putin, Erdoğan öncesi Güvenlik Konseyini topladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Soçi'de gerçekleştireceği zirveyi değerlendirmek üzere Rusya Güvenlik Konseyi’ni topladı.
Mevlüt Peker
|
04 Ağustos 2022, Perşembe - 17:05
Putin, Erdoğan öncesi Güvenlik Konseyini topladı

Rusya Güvenlik Konseyi’ni toplayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yarın Soçi'de yapacağı zirveyi ve Dağlık Karabağ’daki son gelişmeleri masaya yatırdı.

Konuya ilişkin Kremlin'den yapılan yazılı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yarın Soçi'de gerçekleştireceği zirve öncesi Rusya Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ile video konferans toplantısı yaptığı bildirildi.

Toplantıda Rusya-Türkiye ilişkileri hakkında fikir teatisinde bulunulduğu, Dağlık Karabağ'daki durumun istişare edildiği ve Türkiye-Rusya-Ukrayna üçlü anlaşmasının tüm yükümlülüklerinin ivedilikle yerine getirilmesi gerektiğinin vurgulandığı kaydedildi.

Peskov: Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önemli katkıları var

Gündeme dair gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da, Ukrayna tahılının sevkiyatı ile ilgili soruyu cevapladı.

Türkiye başka olmak üzere Birleşmiş Milletler (BM), Rusya ve Ukrayna tarafından koordine edilen mekanizmanın işleyişine dair değerlendirmede bulunan Dmitriy Peskov, "Ukrayna limanlarında biriken tahılın ihracatını desteklemek için kurulan bu mekanizma tek seferlik bir süreci kapsamıyor. Umarız aynı verimlilikle çalışmaya devam eder" diye konuştu.

Ukrayna tahılının dünyaya sevkiyatına ilişkin Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler arasında imzalanan anlaşmanın problemlerin çözümüne ilişkin güzel bir örnek teşkil ettiğine vurgu yapan Kremlin Sözcüsü Peskov, "Bu anlaşma tüm tarafların çıkarlarını dikkate alınarak çok zor konuların çözülebileceğine dair güzel bir örnek oldu. Bu durumda BM Genel Sekreteri Guterres'in ve tabii ki Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önemli katkıları var" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1693582/putin-erdogan-oncesi-guvenlik-konseyini-topladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.