KPSS sorularında şifreleme iddiası

Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin, KPSS'nin Türkçe sorularında şifreleme yapıldığını iddia ederek, cevapların soruların içine gizlendiğini öne sürdü.
Ankara Masası
|
05 Ağustos 2022, Cuma - 09:48
KPSS sorularında şifreleme iddiası

ÖSYM'nin 31 Temmuz 2022 tarihinde düzenlediği KPSS, bazı soruların Yediiklim Yayınevi'nin deneme sorularıyla aynı çıkması nedeniyle iptal edilirken, yeni bir iddia ortaya atıldı.

Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin, Türkçe sorularının şifrelendiğini, cevapların soruların içine gizlendiğini öne sürdü.

NTV'de yer alan habere göre Gültekin, "Şifrelemeyi ilk kelime ile son kelimede yapmışlar. Soruda cumartesi kelimesi geçiyor. 4'üncü soru da C seçeneği cumartesi C ile başlıyor. Albert Camu da Camu'yu vurguladığımızda vurguda ilk C seçeneği gelir, doğru cevap C. Vebayı vurguladığımızda da ilk seçenek hangisi 'veBa' B. doğru yanıt B." dedi.

Ne olmuştu?

31 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen KPSS'deki bazı soruların  Yediiklim Yayınevi'nin deneme sorularıyla aynı çıkması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Devlet Denetleme Kurulu (DDK) sınava ilişkin inceleme başlatmış,  ÖSYM Başkanı Halis Aygün ise görevden alınmıştı. DDK'nın başvurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında yayınevinin merkezlerinde arama çalışması gerçekleştirilmişti. Aygün'ün yerine atanan  Ali Ersoy ise 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini, 6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022'de yapılacak KPSS oturumlarının da ertelendiğini duyurmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1694260/kpss-sorularinda-sifreleme-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.