Fethi Yaşar: El birliğiyle Ankapark'ı Ankara'ya kazandıralım

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankapark'ın el birliğiyle Ankara'ya kazandırılması gerektiğini belirterek, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını göreve çağırdı.
Ankara Masası
|
05 Ağustos 2022, Cuma - 11:02
Fethi Yaşar: El birliğiyle Ankapark'ı Ankara'ya kazandıralım

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 18 Temmuz'da Ankara Büyükşehir Belediyesine (ABB) devredilen ve siyasi tartışmaların bir numaralı konusu olan Ankapark'la ilgili açıklamalarda bulundu.

Ankapark'ın Ankara'ya tekrar kazandırılması gerektiğini belirten Yaşar,  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile ABB'yi el birliğiyle sorunu çözmeye davet etti.

Yaşar "Herkes konuşuyor, birbirini suçluyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’mız (Murat Kurum) açıklamalar yapıyor, Melih Bey konuşuyor. ABB de cevap veriyor. Yatırım yanlış bir yatırım, yer seçimi yanlış. Parkı bu duruma getiren süreç ortada. ABB yönetimine ‘burayı çürüttünüz’ deniliyor. Park 18 Temmuz’da belediyeye teslim edildi bu yönetim neyini, nasıl çürütebilir. Ortada bir cenaze var, bu cenazenin birlikte kaldırılması lazım. Sayın Mansur Yavaş’ın da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da burayı el birliğiyle çözmesi lazım. Beraber oturup hızla burayı tekrar halka kazandırmanın yollarını aramalılar." dedi.

El birliğiyle çözülmeli

"Ücretsiz olarak hizmete sunulmalı"

Parkı tartışmaya devam etmenin kimseye bir faydası olmadığını belirten Yaşar, bakanlık tarafından bir kaynak aktarılarak bu sorunun çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yaşar, parkın temizlendikten sonra ücretsiz olarak hizmete sunulması gerektiğini de ifade ederek "Oyuncaklardan kullanılabilecek olanlar alınır kalanı da hurdaya çıkarılabilir. Buranın bisiklet yolları, yürüyüş yolları, piknik alanlarıyla halka nefes alma alanı olarak açılması lazım. Zararın neresinden dönülürse kârdır. İnsanlar bugün ekmek almayı düşünüyorken 80-100 lira verip çocuğunu buraya götüremez" şeklinde konuştu.

" Zaman beni haklı çıkardı"

Hürriyet'e konuşan Fethi Yaşar, Ankapark projesine başından beri karşı çıktığının altını çizerek sözlerine şöyle devam etti;

"Ankapark yapımı ABB Meclisi’ne ilk getirildiğinde o zaman Ulus Tarihi Kent Yenileme Projesi, havalimanı metrosu, Akyurt Fuar Alanı projeleri de vardı. Parkın Ankara’ya çok büyük değer katacağı, 10 milyon turist getireceği söylendi. Meclis’te o zaman ‘bu proje yanlış, Ankara’nın bundan daha önemli meseleleri var’ dedim. Parkın Ankara’da 3 bin istihdam sağlayacağı söylendi. O kaynağı parka ayırmasalardı Ulus Tarihi Kent Yenileme Projesi, havalimanı metrosu, Akyurt Fuar Alanı gibi kentin ciddi sorunları çözülürdü. Parkı ilk yaptıklarında önce belediyenin işleteceğini söylüyorlardı sonra ne olduysa kiraya verdiler. Mart 2019’da ABB’ye yeni yönetim geldi ama kiraya verildiği için parka giremedi en son 18 Temmuz 2022’de mahkeme kararıyla devraldı. Kiracı içerideyken mal sahibi istediği zaman içeri girip müdahalede bulunamaz, yasal yollarla kiracıyı çıkartıp öyle girebilir. Geciken adalet çok büyük zarar verdi.

Yapılırken karşı çıkmıştım. Zaman beni haklı çıkardı ama keşke haklı çıkmasaydım. Harcanan para vatandaşın parası, kaybeden Ankara halkı oldu."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1694572/fethi-yasar-el-birligiyle-ankaparki-ankaraya-kazandiralim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.