Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov: "Türkiye'nin güvenlik nedenleriyle meşru endişeleri var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesinden önce Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov önemli açıklamalar yaptı. Peskov: ''Türkiye'nin güvenlik nedenleriyle meşru endişeleri var" dedi.
Ankara Masası
|
05 Ağustos 2022, Cuma - 14:01
Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov: "Türkiye'nin güvenlik nedenleriyle meşru endişeleri var"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesinden önce bazı açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'nin güvenlik nedenleriyle meşru endişeleri var"

Peskov, liderlerin gündem maddesinin 'Suriye' olduğuna dikkat çekti.

Erdoğan ile Putin, Suriye konusunu görüşecek. Türkiye'nin güvenlik nedenleriyle meşru endişeleri var ki bunu dikkate alıyoruz ifadelerine yer veren Kremlin sözcüsü,'' Ancak Suriye'deki durumu istikrarsızlaştırmaya yol açabilecek herhangi bir eyleme izin vermemek çok önemli" diye konuştu.

Suriye'nin kuzeyinde operasyon ihtimalinden Rusya'nın endişe duyup duymayacağı sorusuna ise Peskov,'' Böyle bir operasyon Suriye'nin siyasi birliğini ve toprak bütünlüğünü tehlikeye atabilir" diye yanıt verdi.

''Karadeniz'deki ülkeler için yapı taşıdır."

Açıklamasında  Montrö Boğazlar Sözleşmesine değinen Peskov  "Montrö Boğazlar Sözleşmesi, Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerimiz de dahil olmak üzere Karadeniz'deki ülkeler için yapı taşıdır. Burada konuşulacak bir şey yok. Sözleşme iyi şekilde işliyor" şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1694829/kremlin-sozcusu-dmitry-peskov-turkiyenin-guvenlik-nedenleriyle-mesru-endiseleri-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.