Aşurelik malzeme satışında patlama

Bu yıl Aşure Günü 8 Ağustos’a denk geliyor. Aşure Günü öncesi, e-ticaret üzerinden de aşurelik malzemelere olan talep arttı. Aşure kapları, aşure tenceresi ve aşureye lezzet veren bakliyat ve kuru gıdalara ilgi katlandı.
Mevlüt Peker
|
05 Ağustos 2022, Cuma - 13:51
Aşurelik malzeme satışında patlama

Aşure yapımında kullanılan gıda ve malzemelere yönelik talepte yoğunluk yaşanıyor. Aşure yapımı için gerekli malzemeleri e-ticaret üzerinden tamamlamayı düşünenlerin en yoğun ilgi gösterdikleri ürün ise, bir önceki aya kıyasla satışı %56 yükselen aşurelik tencereler oldu. Aşure pişirmede gerekli derinliği olan çelik tencereleri, geçtiğimiz aya kıyasla talepleri %36 yükselen aşurelik kaplar ve %35 yükselen bakliyatlar ve kuru gıdalar izliyor.

Aşureye tat veren bakliyat ve kuru gıdalar arasında en yoğun talebi pirinç, bulgur ve nohut görüyor. Aşurenin olmazsa olmazları arasında yer alan sarı üzüm, kuru incir ve gün kurusu gibi kurutulmuş meyveler de en çok siparişi verilen ürünler arasında bulunuyor. Aşurenin tadına tat katan ve süsleme amacıyla da kullanılan kuru yemişlerde ise zirve fındıkta. Fındığı ceviz, badem ve susam izliyor.

Satışı artan ürünler arasında Hindistan cevizi ve chia tohumu da bulunuyor. Süsleme için chia tohumu, Hindistan cevizi, yulaf ve hurma gibi ürünlere de alıcı buluyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1694851/asurelik-malzeme-satisinda-patlama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.