Özgür Özel: Özür dilemekten çekinmeyiz

CHP TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse hakkındaki rüşvet iddialarının asılsız çıkması durumunda özür dilemekten çekinmeyeceğini söyledi. Özel, konunun mahkemeye taşınması gerektiğini bir kez daha yineledi.
Ankara Masası
|
05 Ağustos 2022, Cuma - 15:25
Özgür Özel: Özür dilemekten çekinmeyiz

CHP TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel, hakkında rüşvet iddiasında bulunduğu  Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'den gelen "Kirli bir tezgahla karşı karşıyayız. Özgür Özel özür dilemeli" yanıtının ardından konuya ilişkin yeni bir açıklamada bulundu.

Özel, Murat Köse'nin muhatabı olmadığını belirterek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu göreve çağırdığını söyledi.

CHP'li belediyeler olunca başkanların görevden el çektirildiğini belirten Özel, Soylu'ya "İş sizin belediye olunca neden kulağınızın üstüne yatıyorsunuz?" diye sordu.

Özel konunun mahkemeye taşınması gerektiğini bir kez daha yineleyerek Köse'ye yönelik "Mahkeme diye bir şey var, sen derdini mahkemeye anlatacaksın. Mahkemede aklanırsan kamuoyu bunu öğrenecek, aklanmazsan kamu görevi yapılmış olacak." ifadelerini kullandı.

"Hiç erinmeden de çıkar özür dilerim"

Murat Köse'nin 'özür dile' çağrısına değinen Özel "İtham edip sonrada yanlış çıktığını görürsem hiç erinmeden de çıkar özür dilerim. Ama bir gerçek var ki yenilir yutulur olmayan, adres belli, telefon belli, şahitli iddialar var. Ama ben kesin doğrudur demedim.Bu süreçte bizim belediye başkanları gibi, Mamak Belediye Başkanı’da görevinden Süleyman Soylu tarafından alınmalıdır dedim." diye konuştu. 

Özel sözlerine şöyle devam etti;

Murat Köse birtakım tehdit ve şantajlarla bulunuyor. Pazartesiye kadar bırakma, bugünden geşe kalma. Biz tehdide ve şantaja boyun eğip siyasetten geri adım atma noktasına geldiysek zaten gidelim. O zaman bizim partiye zafiyet yaratır. Hiç gecikme, şantaj ve tehdit siyasetiyle olmaz. Dediğimiz laf ortadadır.

"Neden oy verdin? Uygunsa şimdi neden yapmıyorsun?"

Yaşananları bir kez daha anlatan Özgür Özel "Konuyu açmışken bir şey soralım bu işi bilen bütün herkesin sorduğu soru: Deniyor ki  1/5000'lik planda var bu yer. 1/5000'lik planı önce AKP oylarıyla reddedildi, sonra aynı plan aynı AKP’nin oylarıyla Murat Köse’nin de bulunduğu mecliste kabul edildi. 1/1000’likler de 5000’e göre yapılır, eğer benzin istasyonu uygun değilse 5000’likte neden oy verdin? Uygunsa şimdi neden yapmıyorsun? Üstüne bu tartışmaların içinde kalıyorsun diye soruyor iş bilenler. Bizim gördüğümüz duyduğumuz bildiğimiz bundan ibarettir." dedi.

Özgür Özel, rüşvet verdiğini iddia eden kişiyi tanımadığını, örgüte gelen bilgiler üzerinden bu iddiaları dile getirdiğini sözlerine ekledi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1695134/ozgur-ozel-ozur-dilemekten-cekinmeyiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.