Mehmet Yılmazer'den 'Ankapark'ta yolsuzluk yapıldı' iddialarıyla ilgili açıklama

AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Yılmazer, "Ankapark'ta delil olmadan yolsuzluk yapıldığını iddia edenler şerefsizliğin, namussuzluğun içerisindeler" dedi. Yılmazer, elinde belge olanların savcılığa gitmesi gerektiğini söyledi.
Ankara Masası
|
05 Ağustos 2022, Cuma - 16:06
Mehmet Yılmazer'den 'Ankapark'ta yolsuzluk yapıldı' iddialarıyla ilgili açıklama

AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Yılmazer, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesine devrinin ardından siyasetin gündemi haline gelen Ankapark'la ilgili açıklamalarda bulunan Yılmazer, yolsuzluk iddialarına ilişkin çağrıda bulundu.

"Savcılığa gitsinler"

Yılmazer, Ankapark'ta yolsuzluk yapıldığını iddia edenlerin belgelerle savcılığa gitmesi gerektiğini belirterek "Eğer ki 801 milyon doları ispatlıyorlarsa ve bunun da alınan malzeme ile uyumsuz olduğunu düşünüyorlarsa... Buranın gerçekten fahiş bir yatırım olduğunu, bir kamu zararı olduğunu söylüyorlarsa, savcılığa gitsinler." dedi.

"Eğer burası 801 milyon dolara ve yolsuzlukla yapıldıysa, bunu yapanların Allah iki dünyada, iki yakasını bir araya getirmesin" diyen Yılmazer  "Çok net söylüyorum. Bu bir namussuzluktur, şerefsizliktir, suçtur. Ancak diyelim ki yolsuzluk yok ve bu var diyorsanız, hiç bir delile dayanmadan iddia edenler aynı şerefsizliğin, namussuzluğun içerisindeler. " diye konuştu.

"Şerefsizsiniz, namussuzsunuz, alçaksınız"

Yılmazer sözlerine şöyle devam etti:

Burayı sırf Melih Gökçek zamanında yapıldı açarsak ve çalışırsa, bu AK Parti'nin işine yarar diye düşünüp de, açmayıp o 801 milyon dolarlık bizim cebimizden çıkan paranın heder olmasına sebep oluyorsanız sizlerde şerefsizsiniz, namussuzsunuz, alçaksınız. "

"Bu bildiğiniz yargıyı etkileme"

Ankara Büyükşehir Belediyesinden gelen "Suç duyusunda bulunduk ama, iktidar engelliyor " açıklamalarına da değinen Yılmazer "İktidar nasıl engelleyebilir? Hakimlik, savcılık teminatı diye anayasada bir teminat var. Savcılarımız bu konu ile ilgili soruşturmayı yürüttü, ifadeleri aldı da, onun üzerine kamu davası açmadı da bunu mu söylüyorlar? Yoksa soruşturma derinleşti, soruşturma ile ilgili bir araştırma mı sürüyor? Bilemeyiz ki. Siz daha Ankapark'ı yeni açtınız. Bu soruşturmayı siz kendiniz Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, buranın güya sahibi olarak, içeriye giremediğinizi söyleyecek kadar acizsiniz. Bu soruşturmanın hangi şekle ve hangi yöne gideceği belli değilken henüz, daha tahliye sorunları var, bununla ilgili eğer hakimleri ve savcıları töhmet altında bırakıyorsanız bu bildiğiniz yargıyı etkileme, baskı altına almaya teşebbüs suçunu oluşturur yapmayın böyle." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1695337/mehmet-yilmazerden-ankaparkta-yolsuzluk-yapildi-iddialariyla-ilgili-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.