Özhaseki: Belediyeyi CHP’den aldığımda içi tamamen militan doluydu

6’lı masayı anarken HDP’yi de dahil eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Bir araya geldikleri 7’li grup, sokakta birbirlerini görseler selam bile vermezler” dedi. CHP’nin namus sözüne rağmen İstanbul ve Akdeniz’de 25 bin işçiyi işten çıkardığını söyleyen Mehmet Özhaseki, kendi belediye başkanlığı ile ilgili de, “Belediyeyi CHP’den aldığımızda içerisi tamamıyla militan doluydu” ifadelerini kullandı.
Mevlüt Peker
|
05 Ağustos 2022, Cuma - 16:43
Özhaseki: Belediyeyi CHP’den aldığımda içi tamamen militan doluydu

Bir dizi program için Denizli’ye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, önce Denizli Valiliğini ardından AK Parti Denizli İl Başkanlığını ziyaret etti.

Burada konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, millet ittifakına yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Refah Partisi dönemini kastederek, belediyeyi aldıklarında içerinin militan dolu olduğunu belirten Mehmet Özhaseki, “1994 öncesinde ne vardı derseniz, bildiğimiz o günkü şartlarda katı ideoloji bir belediyecilik anlayışı vardı. Hizmet hak getire, militan kadrolar belediyelerde dolar, özellikle sol taraflı belediyelerde genellikle tamamında böyleydi. 1994’de belediye başkanı olarak Kayseri’de başladığımda da biz Büyükşehir Belediyesini CHP’den almıştık, içeri tamamıyla militan kadrolarıyla doluydu. Hizmeti düşünmezlerdi, borç zirve yapmıştı, maaşları ve ikramiyeleri bile veremezlerdi. Şehirlerin yarıdan fazlası gecekondulaşmış, alt yapıları hiç yok, sular akmaz, çamurdan çöpten geçilmezdi.” diye konuştu.

“Şimdi herkes Cumhurbaşkanımız ile görüşmek için sıraya giriyor”

Önceden kimsenin özgürce düşüncesini dile getiremediğini kaydeden Mehmet Özhaseki, “Cumhuriyet tarihi boyunca gelmiş geçmiş ne kadar hükümet varsa hangisini söylüyorsunuz aklınıza getirin şimdi bizim yapmış olduklarımız onlarınkinden kat kat fazladır. Başından örtüleri çekilen kadınların ağlatıldıklarını unutmadık. Sadece başörtüsüne kitlemiyorum bu meseleyi ben. Bir vatandaş doğuda Kürdüm ben diyemiyor, dilini konuşamıyor ve türküsünü söyleyemiyordu. Bir vatandaş Aleviyim diyemiyordu, mezhebini söyleyemiyordu. O günlerden çok şükür böyle bir ortama geldik. Eski devlet adamları yurtdışından randevu almak için kaç ay beklediklerini gittiklerinde hangi ezik pozisyonda durduklarını hepimiz izlerdik. Şimdi Cumhurbaşkanımız ile görüşmek için herkes günler öncesinden sıraya giriyor.” dedi.

“25 bin insanı kapı önüne koydular”

6’lı masayı anarken HDP’yi de dahil ederek eleştirilerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP’nin seçim öncesi namus sözü verdiğini ancak İstanbul’da ve Akdeniz’de 25 bin işçinin ekmeğinden edildiğini söyledi.

Özhaseki eleştirilerini şu şekilde sürdürdü:

“Şu iki strateji üzerinden hareket ediyorlar. Bir; Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı. Her ne olursa Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti olmasından ne olursa olsun. Bir araya geldikleri 7’li grup, sokakta birbirlerini görseler selam bile vermezler. Hiçbir gün olsun eşlerini yanlarına alıp birbirlerine çay içmeye gitmemişlerdir. Bir masa etrafından oturmak için hangi sırada oturacaklarını bir ay tartışanlar, bir salona girerken, sen mi önden gireceksin ben mi önden gireceğim diye bir buçuk ay boyunca yazarlar vasıtasıyla hırpalayanlar Türkiye’nin devasa problemleri karşısında çözümleri nerede üretecekler? Diğer stratejileri ise; yalana dayalı algı operasyonları. Seçim öncesinde hiçbir işçi arkadaşı ekmeğinden etmeyeceğiz dediler ama İstanbul’da ve Akdeniz’de saydığım 3-4 ilde çıkardıkları işçi sayısı 25 bini buldu. 25 bin insanı kapı önüne koyup ekmeğinden ettiler.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1695449/ozhaseki-belediyeyi-chpden-aldigimda-ici-tamamen-militan-doluydu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.