Mehmet Yılmazer: "Cumhurbaşkanlığı sürecinde Mansur Yavaş en zayıf aday"

Ak Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmazer, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı için adı geçenler arasında en zayıf aday olduğunu söyledi. Yılmazer, “Türkiye Cumhuriyeti devleti Mansur Yavaş’a bırakılamaz. Mansur Yavaş’a biz dinozorları bile teslim etmeyiz.” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
05 Ağustos 2022, Cuma - 17:00
Mehmet Yılmazer: "Cumhurbaşkanlığı sürecinde Mansur Yavaş en zayıf aday"

Mehmet Yılmazer, Ankara Masası Gündem Programında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Mansur Yavaş’ın anketlerde Cumhurbaşkanı adaylığı için ismi geçenler arasında öne çıktığının hatırlatılması üzerine Yılmazer, “Ben o anketleri görüyorum, ben o anketlerde Mansur Yavaşın en zayıf aday olduğunu da görüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Yılmazer, Yavaş’ın, Karadeniz’den ve Güneydoğu’dan oy alabilecek bir aday olmadığını savundu.

Mehmet Yılmazer şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti devleti Mansur Yavaş’a bırakılamaz”

“Güneydoğuda böyle bir etkisi olmayan o tabana seslenemeyen Karadeniz’e seslenemeyen bir aday Mansur Yavaş. Şimdi diğer adaylara bakın, diğer aday adayı olarak isimleri geçenlere bakın bunlarda farklı. Yani bölgesel güç dengesi açısından değerlendirildiğinde, bölgesel güç dengeleri ve coğrafya açısından değerlendirildiğinde ve işin Türkiye’nin içerisinde bulunduğu bölgenin konjonktörü açısından değerlendirildiğinde Türkiye Cumhuriyeti devleti Mansur Yavaş’a bırakılamaz onu söyleyeyim.”

“Biz Mansur Yavaş’a koyun da güttürmeyiz”

“ Çünkü Mansur Yavaş’a biz dinozorları bile teslim etmeyiz. Hani vatandaşın birisi Ali Babacan’a dedi ya ‘sana koyun bile güttürmezdik’ biz diye, biz Mansur Yavaş’a koyun da güttürmeyiz.”

Ak Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmazer, halkın da Mansur Yavaş gerçeğini gördüğünü belirtti.

“Siz sadece algıyla 3 yıl yetirebilirsiniz işte. Bakın bugün Mansur Yavaş’ın algısı çökmeye başladı, bizim elimizde anketler var. Bizim elimizdeki anketlerde Mansur Yavaş’tan memnuniyet ciddi oranda düşmeye başladı” diyen Yılmazer şöyle devam etti.

“Ankara Büyükşehir Belediyesi bile Mansur Yavaş’a bırakılacak kadar önemsiz bir belediye değildir”

“ Bu Ankara’da -ki rüzgar ve kopacak fırtına- Türkiye’de de Mansur Yavaş’ın o iddia edilen algısında olmadığını, varsa bile onu tamamen zayıf bir algısının tamamen ortadan kaldırılacağını gösterir. Ayrıca Mansur Yavaş yeni kuşağa dinozoru kötü göstermeyi başarmış bir adamdır. Ben şunu soruyorum: Madem bilim diyordun sayın Yavaş dinozor dediğimiz şey antropolojinin bir şeyidir değil mi, bizim toplumumuz bizim çocuklarımız bizim insanımız bu süreçleri o dönemki hayatı o dönem var olan dinozorları bir şekilde o çocuklara eğlencenin içerisinde öğretmen varken siz Mansur Yavaş o çocukların o anlamda eğlenme haklarını elinden aldınız. Ve gerçekten Ankara Büyükşehir Belediyesi bile Mansur Yavaş’a bırakılacak kadar önemsiz bir belediye değildir.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1695494/mehmet-yilmazer-cumhurbaskanligi-surecinde-mansur-yavas-en-zayif-aday
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.