Keçiörenli minikler farkındalık için temizlik işçisi oldu

Keçiören Belediyesi tarafından çevre temizliği ve orman yangınlarına dikkat çekmek için düzenlenen sosyal farkındalık etkinliğinde minik temizlikçiler caddeye indi.
Onur Çetinkaya
|
06 Ağustos 2022, Cumartesi - 11:25
Keçiörenli minikler farkındalık için temizlik işçisi oldu

Keçiören Belediyesi ve minikler farkındalık için bir araya geldi.

Etkinlik kapsamında çevrenin, ağaçların ve doğanın korunmasına ilişkin toplumdaki duyarlılığı artırmak için temizlik kıyafeti giyen 5 minik öğrenci ilçedeki Kalaba Kent Meydanı’nda buluştu.

Minik işçiler sahaya indi 

Araç sürücülerinin dikkatini ellerinde tuttukları dövizlerle çeken minik temizlik işçileri sigaranın sağlığa ve doğaya ne denli zararlı olduğunu hatırlattı.

Yazılı dövizleri  ellerinden bırakmayan doğasever minikler, kendilerine kornalarla destek veren sürücülerin ilgi odağı oldu.

Toplumsal farkındalık etkinliğinde çocuklara Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da eşlik etti.

''Çocuklarımızın duyarlılığını büyükler de göstermeli''

 Turgut Altınok “Çocuklarımız vatandaşlarımıza, ‘Arabada sigara içiyorsan izmaritini atma, sokakta içiyorsan atma, parkta içiyorsan atma, yürürken atma ve çevreni kirletme' diyor. Bunun ötesinde birçok orman yangınının nedeni sigara izmariti. Asırlık ağaçlar yanıyor, binlerce dönümlük alan kül oluyor. Bu ağaçların tekrar yeşermesi için en az 20 yıl gerekiyor. Bir izmarit 40-50 yılı, milyarlarca ağacı, binlerce dönümü götürüyor. Çocuklarımızın duyarlılığını büyükler de göstermeli.'' diye konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1696494/keciorenli-minikler-farkindalik-icin-temizlik-iscisi-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.