Nureddin Nebati’den “bu enflasyonda sokağa çıkabiliyorum” sözüne açıklama getirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Yabancı bakan bana enflasyonumuzun yüksekliğinden bahsetti. Ben bu enflasyonla sokağa çıkabiliyorum, siz yüzde 10'luk enflasyonla sokağa çıkamıyorsunuz." sözlerine açıklık getirdi. Nebati, "Sokağa çıktığım zaman insanımızın gösterdiği ilgiden bahsettim. Ne zaman sokağa çıksam insanımızın sıcak ilgisiyle karşılaşıyorum. Gelip dertlerini aktarıyorlar." dedi.
Ersin Küçükbarak
|
06 Ağustos 2022, Cumartesi - 19:22
Nureddin Nebati’den “bu enflasyonda sokağa çıkabiliyorum” sözüne açıklama getirdi

Katıldığı bir televizyon programında yabancı bir bakanla arasında geçen diyaloğu “Yabancı bakan bana enflasyonumuzun yüksekliğinden bahsetti. Ben bu enflasyonla çıkabiliyorum, siz yüzde 10’luk enflasyonla sokağa çıkamıyorsunuz”  şeklinde anlatan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu sözlerine açıklık getirdi.

Bunları milletin kendisine gösterdiği ilgiden bahsetmek amacıyla dile getirdiğini belirten Bakan Nebati şunları söyledi:

"Ülkemizde her konuyu bağlamının dışına çıkarıp çarpıtan, her çarpıtmasını da bir algı operasyonu malzemesine dönüştürmek için iştahla yarışan bir muhalefetin varlığı çok üzücü bir durum gerçekten.

Sokağa çıktığım zaman insanımızın gösterdiği ilgiden bahsettim. Çok açık bir şekilde diyorum ki insanımız Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki AK Parti iktidarının Türkiye’de çözümün gerçek adresi olduğunu biliyor. Zaten AK Parti kurulduğu günden bu yana milletimizle hemhal olmuş, bizzat milletimizin bağrından çıkıp buralara gelmiş bir partidir"

Hürriyet’tan Hande Fırat’ın sorularını yanıtlayan Nebati, enflasyonla Mücadele Timi denetimlerinin süreceğini de kaydetti.

Gıda ile Fiyat İstikrarı Komiteleri aracılığı ile düzenli toplantıların süreceğini ve tedbirlerin alınmasına yönelik istişareler yapılacağını belirten Nebati, ihtiyaç oldukça da gerekli kararlar alınacağını ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1697712/nureddin-nebatiden-bu-enflasyonda-sokaga-cikabiliyorum-sozune-aciklama-getirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.