4 gemi daha Ukrayna limanlarından ayrıldı

Tahıl koridoru anlaşması kapsamında 4 gemi daha Ukrayna limanlarından ayrıldı.
Mevlüt Peker
|
07 Ağustos 2022, Pazar - 08:55
4 gemi daha Ukrayna limanlarından ayrıldı

Türkiye'de 22 Temmuz 2022 tarihinde imzalanan tahıl koridoru anlaşması kapsamında 4 geminin daha Ukrayna'nın Çernomorsk limanı ile Odessa limanından çıkışı gerçekleştirildi.

İstanbul'da, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Ukrayna, Rusya, Türkiye ve BM (Birleşmiş Milletler) arasında imzalanan "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" çerçevesinde Çernomorsk limanı ile Odessa limanından yerel saat 06.00 - 08.30 arasında 4 gemi daha ayrıldı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın temasları ve İstanbul'daki Müşterek Koordinasyon Merkezindeki koordinasyon neticesinde Çornomorsk Limanı'ndan "Mustafa Necatı", "Star Helena" ile "Glory" adlı gemiler; Odesa Limanı'ndan ise "Riva Mind" adlı gemi çıkış yaptı.

"Fulmar S" isimli boş gemi Odessa açıklarında dünden bu tarafa bekliyor

5 Ağustos'ta Bandırma Limanı'ndan ayrılan ve Ukrayna'nın Çernomorsk Limanı'na demirlemesi beklenen Barbados bandralı "Fulmar S" isimli boş gemi ise Odessa açıklarında dün akşamdan bu tarafa bekliyor.

Odessa'dan ayrılan ilk gemi

Lübnan'a mısır taşıyan "Razoni" isimli Sierra Leone bayraklı kuru yük gemisi, tahıl koridoru anlaşmasına göre 1 Ağustos'ta Odessa'dan ayrılan ilk gemi olmuştu.

Dün ise 3 gemi daha Odessa limanı ile Çernomorsk limanından çıkışını gerçekleştirmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1697886/4-gemi-daha-ukrayna-limanlarindan-ayrildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.