Stradivarius imzalı keman sahte çıktı

Yuri Kurnosov adlı bir kadına ölen teyzesinden kalan servet değerindeki "Stradivarius kemanı" sahte çıktı.
Zeliha Demirci
|
16 Eylül 2020, Çarşamba - 16:07
Stradivarius imzalı keman sahte çıktı

Moskova’da yaşayan Yuri Kurnosov, 89 yaşında ölen teyzesi Vera Çekmezova’nın evini toplarken inanılmaz bir sürprizle karşılaştı.  Kurnosov, teyzesinin eşyalarının arasında 17’nci yüzyıldan kalma Stradivarius marka bir keman buldu.

Kemanın teyit edilmesi için müzik aletleri uzmanı Larisa Kerçenko'ya teslim eden Kurnosov, hüsrana uğradı. Kerçenko , yaptığı inceleme sonucu üzerinde Antonius Straduarius imzası ve 1691 tarihi bulunan kemanın orijinal olmadığı sonucuna vardı. Enstrümanın 19'ncu yüzyılda Almanya'da yapıldığını tespit eden uzman Kerçenko, Stradivarius yazısının altında bir başka keman üreticisi olan Neuner & Hornsteiner isminin olduğunu belirtti.

Larisa Kerçenko, kemanın bir Stradivarius kadar olmasa da yaşı itibarıyla yine de antika değerine sahip olduğunu, restorasyon işleminin ardından üç bin dolara kadar alıcı bulabileceğini ifade etti. Kerçenko, restorasyon maliyetinin de bir o kadar fazla olacağını ayrıca belirtti.

Ünlü keman ustası Stradivarius’un (1644-1737) 1721’de yaptığı kemanlardan biri 2011 yılında açık arttırmada 9,8 milyon pounda (12,7 milyon dolar) alıcı bulmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/169873/stradivarius-imzali-keman-sahte-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.