Ermeni askerleri Azerbaycan mevzilerine ateş açtı

Ermenistan askerleri sınırdaki Azerbaycan mevzileri ile Karabağ'da bulunan Azerbaycan mevzilerine ateş açtı.
Mevlüt Peker
|
08 Ağustos 2022, Pazartesi - 10:29
Ermeni askerleri Azerbaycan mevzilerine ateş açtı

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada son 24 saat içerisinde Ermeni silahlı birlikleri tarafından Azerbaycan ordusu mevzilerine 10 kez ateş açıldığı bilgisi verildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan-Ermenistan sınırının Laçın ve Kelbecer kentleri istikametinde yer alan Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerine ait mevzilerin; Gorus, Basargeçer ve Karakilise kentlerindeki Ermenistan Silahlı Kuvvetlerine ait mevzilerinden 6 kez ateş açıldığı kaydedildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, Rusya Ordusuna bağlı unsurların geçici olarak konuşlandığı Azerbaycan topraklarında yer alan yasa dışı Ermeni silahlı grupları tarafından Azerbaycan ordusunun Goranboy, Fuzuli ve Kelbecer kentleri istikametindeki mevzilerine ise aralıklarla keskin nişancı silahı ve farklı kalibrelerde silahlarla 4 kez ateş edildiği belirtildi.

Kahraman Azerbaycan ordusunun bu 10 saldırıda herhangi bir personel ya da ekipman kaybı bulunmadığının altı çizilen açıklamada, açılan ateşlere karşı misliyle misilleme yapıldığı vurgulandı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, son dönemde hem Azerbaycan-Ermenistan sınırında hem de Rusya Ordusuna bağlı unsurların geçici olarak konuşlandığı Azerbaycan topraklarında yükselen tansiyonun tek ve tüm sorumlusunun Ermenistan yönetimi olduğu ifade edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1698894/ermeni-askerleri-azerbaycan-mevzilerine-ates-acti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.