Pursaklar’ın Endemik Vadi'sine uluslararası ilgi

Pursaklar Belediyesi’nin hizmete açtığı ve Başkent’in kültürel değerlerine ev sahipliği yapan Endemik Vadi, Türkiye dışında eğitim gören öğrencilerin ilgisini çekiyor.
Mevlüt Peker
|
08 Ağustos 2022, Pazartesi - 10:59
Pursaklar’ın Endemik Vadi'sine uluslararası ilgi

“Eu Student İn Eu Wonderland Projesi” çerçevesinde Bulgaristan, Slovenya ve İtalya'dan öğrenciler, Başkent’in kültürel değerleri hakkında bilgi sahibi olmak için Ankara Kedisi, Ankara Keçisi, Ankara Tavşanı, Ankara Güvercini ve Ankara’ya özgü endemik bitkilerin bulunduğu Endemik Vadi’ye ziyarette bulundu.

Şehir atmosferinden uzaklaşarak, doğayla iç içe olma olanağı sunan Endemik Vadi’de yabancı öğrenciler, yeşilin içinde eğitim alarak, endemik hayvanlarla ve endemik bitkilerle iç içe olmanın keyfini yaşadı.

‘‘Endemik Vadi dünya genelinden eğitim ve turistik gezilere de ev sahipliği yapıyor”

Endemik bitki türlerine ve endemik hayvanlara ev sahipliği yapan Endemik Vadi'nin uluslararası anlamda da büyük ilgi görmeyi sürdürdüğünü belirten Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin şunları söyledi:

“Ankara’nın kültürel değerlerine sahip çıkmak amacıyla Endemik Vadi'miz, hizmete açtığımız ilk günden itibaren 7'den 70'e herkesin büyük teveccühünü ve takdirini kazandı. Dünya genelinden turistik ve eğitim gezilerine de ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Eu Student İn Eu Wonderland Projesi ile İtalya, Bulgaristan ve Slovenya'dan gelen öğrenciler, Endemik Vadi'mizi ziyaret ettiler. Ziyaret esnasında öğrencilerimiz, ilimizin kültürel değerleri hakkında bilgi sahibi olup, toprakla doya doya vakit geçirme imkânı bulurken, soyu tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan endemik hayvanlarımızı da yakından tanıma fırsatı buluyor.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1698971/pursaklarin-endemik-vadisine-uluslararasi-ilgi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.