ABB’den 8 yeni ve modern yaya üst geçidi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) trafik akışını rahatlatmak, yayaların can güvenliğini sağlamak ve kent estetiğine katkı sunmak maksadıyla Başkent’in farklı noktalarında modern yaya üst geçitleri kurmayı sürdürüyor. Kent Estetiği Daire Başkanlığı; Etimesgut’ta 3, Sincan’da 2, Keçiören’de 2 ve Çankaya’da 1 adet olmak üzere 8 yeni ve modern yaya üst geçidi için ihaleye çıktı.
Mevlüt Peker
|
08 Ağustos 2022, Pazartesi - 12:50
ABB’den 8 yeni ve modern yaya üst geçidi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara’da hem sürücülerin hem de yayaların can güvenliğini sağlamak, trafik akışını rahatlatmak ve kent estetiğine katkı sağlamak maksadıyla yaya üst geçitleri sayısını artırmayı sürdürüyor.

Bu amaçlar doğrultusunda Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı Kent Estetiği Daire Başkanlığı Başkent’in farklı noktalarında 8 adet yeni ve modern yaya üst geçidi yapımı için ihaleye çıktı.

Yürüyen merdivenli, asansörlü, modern görünümlü üst geçitler

Başkent Ankara’da 2021 senesinde modern görünümlü 9 yaya üst geçidi inşa eden, 2022 yılında da 4 yaya üst geçidinin yapımını sürdüren Kent Estetiği Daire Başkanlığı, 28 Temmuz 2022’de 8 adet yaya üst geçidi için ihaleye çıktı.

Youtube Kanalı, Sosyal medya hesapları ve ABB TV’den canlı yayınlanan ihaleye 5 firma teklif getirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde başta ana arterler olmak üzere yayaların yol üzerinden karşıdan karşıya güvenli geçişini sağlamak suretiyle trafik-araç-yaya emniyetini amaçlarken, modern görünüme sahip 8 adet yaya üst geçidine 17 engelli asansör ve 12 yürüyen merdiven yapacak.

2023 yılında hizmete açılacak

Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekiplerince 2023 yılında hizmete sokulması hedeflenen 8 yeni yaya üst geçitleri şu noktalara inşa edilecek:

-Etimesgut İlçesi Emirler Banliyö İstasyonu Önü,

-Etimesgut İlçesi Ferda Koleji Önü,

-Etimesgut İlçesi Elvankent Banliyö İstasyonu Önü,

-Sincan İlçesi Ayaş Ankara Yolu Bulvarı 250. Sokak Kesişimi,

-Sincan İlçesi Ayaş Ankara Yolu Bulvarı Dökümcüler Sanayi Önü,

-Keçiören İlçesi Çaldıran Mahallesi Yavuz Sultan Selim Ortaokulu Önü,

-Keçiören İlçesi Etlik Kardeşler Cumhuriyet Ortaokulu Önü,

-Çankaya İlçesi Mevlana Bulvarı Konya Yolu Hyundai Ata Plaza Önü.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1700139/abbden-8-yeni-ve-modern-yaya-ust-gecidi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.