ABB’nin temizlik filosu güçleniyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Başkent Ankara’nın ihtiyacı doğrultusunda araç filolarını genişletmeyi sürdürüyor. Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından çok amaçlı 11 adet yeni iş makinesi daha alınarak temizlik filosu genişletildi. Alınan araçlarla birlikte çok amaçlı mini iş makine filosu 25’e çıkarken, yüksek teknolojiye sahip yeni araçlarla kış mevsiminde kar küreme, kaldırım temizliği, kaldırım yıkama, sel-su baskını sonrası temizlikte etkin ve hızlı bir biçimde müdahalede bulunabilecek.
Mevlüt Peker
|
08 Ağustos 2022, Pazartesi - 13:09
ABB’nin temizlik filosu güçleniyor

Temizlik çalışmalarını Ankara genelinde 7 gün 24 saat esasına göre yürüten Kent Estetiği Daire Başkanlığı, Ankara’nın ihtiyacı doğrultusunda hizmete aldığı araç filosunu daha da genişletiyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın tasarruf ilkesine uygun olarak, “tek işe özel tek iş makinesi” yerine “çok amaçlı tek iş makinesi” ile birden çok hizmeti gerçekleştirmeyi hedefleyen Kent Estetiği Daire Başkanlığı, 11 yeni iş makinesini filosuna katarak toplamda 25 adete ulaşan “mini iş makine filosu” oluşturdu.

Yeni araçlara KDV istisnası

Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri, yüksek teknolojiye sahip yeni araçlarla birlikte yaz aylarında tozlu kaldırım yıkama ve temizliği, kış aylarında kaldırımlarda kar küreme, sonbaharda yaprak toplama, sel ve su baskını sonrası oluşan kirliliği temizleme gibi işlerini etkin ve hızlı bir biçimde yapabilecek.

Devlet Malzeme ve Ofisinden (DMO) alınan “Yatırım ve Teşvik Belgesi” vesilesiyle de Kent Estetiği Daire Başkanlığının satın aldığı araçlara Katma Değer Vergisi (KDV) istisnası da uygulandı. Kent Estetiği Daire Başkanlığı ilk satın aldığı 12 mini iş makinesi için 4 milyon 738 bin 800 liralık yatırım yaptı.

Yeni araçlar tuzlama da yapabilecek

Kent Estetiği Daire Başkanlığı 2022 yılının Temmuz ayı itibarıyla araç filosuna eklenen çok amaçlı 11 yeni iş makinesi, kar küreme hizmeti dışında tuzlama çalışmasını da yapabiliyor.

İş makineleri yalnızca şehir genelinde değil, Ankara dışında da yaşanabilecek sel ve su baskınlarında da kullanılabilecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1700553/abbnin-temizlik-filosu-gucleniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.