25 yıl önce kocasını tüfekle, kızını zehirleyerek öldürmüş!

Kahramanmaraş’ta 25 yıldır kayıp olan baba A.T. ile kızı Z.T.’nin kemikleri, bir evin bahçesinde yapılan kazıda bulundu. Cinayeti 50 yaşındayken işleyen ve şimdi 75 yaşında olan H.T. isimli yaşlı kadın tutuklandı. 25 yıllık cinayeti çözen ise katilin torunu oldu.
Mevlüt Peker
|
08 Ağustos 2022, Pazartesi - 15:45
25 yıl önce kocasını tüfekle, kızını zehirleyerek öldürmüş!

2015 yılında Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğüne bir kız müracaat etti. İsmi açıklanmayan kız, anneannesi H.T.’ye “Annem nerede?” diye sorduğunu, anneannesinin ise “Almanya’ya gitti, bir daha gelmedi” dediğini anlattı. Polisin araştırmalarında Z.T.’nin izine rastlanmadı.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, faili meçhul cinayetleri aydınlatmak için 4 ay önce, Z.T.'nin dosyasını raftan indirdi ve 7 yıl önce kayıp başvurusu yapılan Z.T.’nin bulunması için Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde özel ekip kurdu.

Yeniden görüşülen ismi açıklanmayan kız, annesinin öldürüldüğünü düşündüğünü söyledi. Özel ekip, ismi açıklanmayan kızın annesi Z.T.’yi ararken, Z.T.’nin babası A.T.’nin de kayıp olduğunu tespit etti. Ekipler, başvuruda bulunan genç kıza “Sadece annen değil, deden de kayıp” bilgisini verdi ve baba-kızın aile içi cinayet kurbanı olabileceğini değerlendirdiklerini söyledi.

Araştırmalarını derinleştiren özel ekip, elde ettikleri bulgularla anneanne H.T.’yi (75) gözaltına aldı. Emniyete götürülen anneanne H.T. sorgu sırasında suçunu itiraf etti.

H.T. ifadesinde “1997'de kocası A.T. ile namus meselesi sebebiyle tartıştığını, kocasını av tüfeğiyle öldürdüğünü ve evin bahçesine gömdüğünü; 3 sene sonra ise (2000) kızı Z.T.'yi yemeğine zehir katarak öldürdüğünü, kızının cesedini bir fıçıya koyup kocasının cesedinin üzerine gömdüğünü” anlattı. Olay yerine götürülen H.T., savcı ve polislere kocasıyla kızını gömdüğü noktayı gösterdi.

İş makinesi ile yapılan kazı çalışmalarına, cinayet üzerinden 25 yıl geçmesi sebebiyle arkeologlar da çağrıldı. Kazı ekibi ilk olarak Z.T.'nin, hemen altında da babası A.T.'nin kemiklerine ulaştı.

Anneanne H.T. ile oğlunun da aralarında olduğu 6 kişinin emniyetteki sorgusu sürüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1700966/25-yil-once-kocasini-tufekle-kizini-zehirleyerek-oldurmus
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.