Akkuzulu’da doğal gaz için ilk kazma vuruldu

Ankara’nın Çubuk ilçesine bağlı Akkuzulu Mahallesi'nde ikamet edenler doğal gaza kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşıyor. Doğal gaz çalışmalarının başlaması sebebiyle Akkuzulu Mahallesi'nde tören düzenlendi.
Mevlüt Peker
|
09 Ağustos 2022, Salı - 10:08
Akkuzulu’da doğal gaz için ilk kazma vuruldu

Ankara’nın Çubuk ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Akkuzulu Mahallesi'nde, doğal gaz için altyapı çalışmalarına başlandı. Yaklaşık 3000 kişilik Akkuzulu Mahallesi’nde vatandaşlar doğal gaza kavuşacak olmanın sevincini yaşıyor.

Baki Demirbaş: 21 senedir verilen tüm sözler yerine getirilmiştir

Akkuzulu Mahallesi’nde Başkentgaz tarafından başlatılan çalışma sebebiyle gerçekleştirilen törende konuşan Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, seneler önce Akkuzulu Mahallesi’ni ziyaret ettiğini belirterek, Akkuzulularla milletvekilleri arasında yaşanan bir diyaloğu hatırlattı.

AK Parti’nin 21 yıldır verdiği tüm sözleri yerine getirdiğinin altını çizen Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, mahalle halkının çalışkan ve üretken olduğunu vurgulayarak, “AK Parti’miz 21 senedir, kurulduğu günden bu tarafa verdiği sözlerin hepsini yerine getirmiştir. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemizin hedefleri doğrultusunda hep beraber büyük bir özveriyle çalışıyoruz.  Bugün de o verdiğimiz sözlerden birini daha yerine getirmenin rahatlığı ve huzuru içerisindeyiz. Mahallemiz yaklaşık 3 bin nüfusuyla, çalışan, üreten ve kendi emeğiyle geçimini sürdürmenin gayreti içerisindedir. Doğal gazımız şimdiden hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Zeynep Yıldız: Üreten için elimizden geleni yapıyoruz

Üretene destek olmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirten AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, “Bizim için gıda gerçekten çok stratejik önemi vardır. Gıda güvenliğini milli güvenlik meselesi olarak algılıyoruz. Akkuzulu bu noktada gerçekten her zaman üretim yapan bir mahallemizdir” dedi.

Orhan Yegin: Akkuzulu Cumhur’un arkasında kapı gibi durdu

Girdikleri her seçimde Akkuzulu Mahallesi’nin Cumhur İttifakının arkasında kapı gibi durduğunu kaydeden AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yegin da, “Her zaman ‘dik dur, eğilme Akkuzulu seninle, bu millet seninle’ diyen Akkuzulu Mahallemizin çok kıymetli ağabeyleri, büyükleri, eli öpülesi anaları, gençleri, kadınları ve sevgili çocukları hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum. Doğal gazın mahalleye gelmesinde destek olan herkesten Allah razı olsun. Mahallemize hayırlara vesile olsun.” diye konuştu.

Faruk Coşkun:  70–75 kilometre  doğal gaz hattı döşeyeceğiz

Geçtiğimiz yıl 900 kilometrelik doğal gaz hedeflerini bu yıl 1000 kilometreye çıkarttıklarını dile getiren Başkentgaz Yatırımlar Müdürü Faruk Coşkun ise, “Başkanımızın da desteğiyle inşallah Çubuk’ta yaklaşık 70–75 kilometreye kadar doğal gaz hattı döşeyeceğiz.” bilgisini verdi.

Erhan Kuşçu: El birliğiyle çalışıyoruz

AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Erhan Kuşçu da hem yerelde hem genelde halka hizmetler vermek için el birliğiyle ve var güçleriyle çalıştıklarının altını çizdi.

Halil Kökmen: Başkanımız 3 aydır mücadele veriyor

Akkuzulu Mahallesi sakinleri adına doğal gazın getirilmesinde büyük emeği olan Başkan Baki Demirbaş’a teşekkür etmek istediğini söyleyen Akkuzulu Mahallesi Muhtarı Halil Kökmen ise, “Başkanımızın üç aydır verdiği mücadeleyi biz biliyoruz. Mahallemize cami, çeşme, köy konağımızı, köy fırını yaptılar. Başkanımızdan bu dönem aldığımız hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Mahalle sakinleri ise artık tezek olarak bilinen hayvan gübresi yakmaktan kurtulacaklarını ifade ederek, doğal gaz çalışması için emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Konuşmalardan sonra tekbirler eşliğinde kurban kesildi. Dualardan sonra ekipler iş makinasıyla ilk kazmayı vurdu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1702031/akkuzuluda-dogal-gaz-icin-ilk-kazma-vuruldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.