AYM'den 'Ali İsmail Korkmaz' kararı: Sanık polis yeniden yargılancak

Anayasa Mahkemesi, Ali İsmail Korkmaz kararını açıkladı. Korkmaz'ın ailesinin 'eziyet yasağı ihlal edildi, başvurusu kabul edildi.
Ankara Masası
|
09 Ağustos 2022, Salı - 10:18
AYM'den 'Ali İsmail Korkmaz' kararı: Sanık polis yeniden yargılancak

Gezi Parkı olayları sırasında Eskişehir'de girdiği bir ara sokakta karşıt görüşlü saldırganlar ve bir polis memuru tarafından darp edildikten sonra beyin kanaması geçiren, bir sürede komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ailesinin Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) yaptığı başvuru karara bağlandı.

Korkmaz'ın ailesi, Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesinin ardından, etkili ceza soruşturması yürütülmemesi, toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı, öldürülme biçimi ile ölümünün öncesi ve sonrasında yaşananlar sonucunda yakın akrabaların yaşadığı ıstırap nedeniyle yaşam hakkı,kötü muamele yasağının ihlal edildiği' sebebiyle AYM'ye başvurdu.

AYM, Ali İsmail Korkmaz'ın ailesinin mahkemeye yaptığı başvuruda, Anayasa'nın 17. Maddesi'nde güvence altına alınan 'eziyet yasağının maddi ve usul boyutunun' ihlal edildiğini oy birliğiyle belirledi.

Polis memuru yeniden yargılanacak 

AYM, yine oybirliğiyle Ali İsmail Korkmaz'ın ailesine 67 bin 500 TL tazminat ödenmesine karar verirken, eziyet yasağının ihlalinin sonuçlarını ortadan kaldırılması için polis memuru Hüseyin Engin'i yeniden yargılamak için  Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine hükmetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1702067/aymden-ali-ismail-korkmaz-karari-sanik-polis-yeniden-yargilancak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.