Kraliçe arı otele taşındı, ortalık karıştı!

Bursa'da kraliçe arının bir otelin kapısına konması ortalığı karıştırdı. Binlerce arı, kraliçe arıyı takip ederek sokağı istila etti.
Mevlüt Peker
|
09 Ağustos 2022, Salı - 10:41
Kraliçe arı otele taşındı, ortalık karıştı!

Bursa merkez Osmangazi ilçesine bağlı Uluyol mahallesinde bir otelin girişine konan kraliçe arı, binlerce arıyı peşinden sürükleyince sokakta arı istilası oluştu.

Arıların otel önünde ve sokak genelinde uçuşması sebebiyle vatandaşlar arı sokması korkusuyla panikleyerek kaçarken, bazıları ise durumu ilginç bularak görüntü çekmeyi tercih etti.

Altına leğen koydular

Öte yandan otel görevlilerinin kapı girişi üzerinde toplanan arıların oluşturduğu bal peteğinden akan balları yere düşmemesi için altına koyduğu leğenin bal dolduğu, arıların buradaki bala da geldiği görüldü.

Vatandaşlar sokakta rahat hareket edemediklerini belirterek durumu belediyeye bildirdi ve yardım istedi. Bir süre sonra özel kıyafetli profesyonel arıcının gelmesiyle arılar bir kovana toplandı ve götürüldü.

Arıların sokakta bir kişiye saldırdığı ve çok sayıda yerinden soktuğu öğrenilirken, kovana toplanan arılar nedeniyle bölge sakinleri de rahat nefes aldı.

Arıların istila ettiği otelin sahibi Hakan Pakkan, “Müşterilerle birlikte resepsiyonda duruyorduk. Bir anda arılar etrafımızı sardı. Bir anda ortalık karıştı ve herkes nereye koşturacağını bilemedi. Arı tecrübemizin olması sebebiyle hemen arıcı çağırıp kraliçe arıyla birlikte kovaya koyduk. Arılar 1 kişiyi soktu sadece, şu anlık herhangi bir sorun yok.” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1702364/kralice-ari-otele-tasindi-ortalik-karisti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.