Tayvan’ı Çin korkusu sardı!

Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, "Çin'in Tayvan'a savaş açabileceğinden endişeliyim" dedi.
Mevlüt Peker
|
09 Ağustos 2022, Salı - 11:14
Tayvan’ı Çin korkusu sardı!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'ı ziyaretiyle başlayan Çin-Tayvan gerilimi sürüyor. Çin'in Tayvan Boğazı ve çevresinde devam eden askeri tatbikatlarına dair konuşan Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, "Çin, zaten yıllardır Tayvan'ı tehdit ediyor. Bu sadece son yıllarda daha ciddi hale geldi. Pelosi Tayvan'ı ziyaret etse de etmese de, Çin'in Tayvan'a karşı askeri tehdidi zaten daima orada. Öncelikle bununla başa çıkmamız gerekiyor. Çin, Tayvan'a gelerek destek vermek isteyenleri dikte edemez" ifalerini kullandı.

"Çin'den korkmadığımızı göstermeliyiz"

Tayvan'ın uluslararası ilişkiler inşa etmesine karşılık, Çin tehdidinin son dönemde daha kritik seviyeye geldiğini belirten Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, "Çin'in gerçekten Tayvan'a savaş açabileceğinden endişeliyim. Fakat, şu an bizi korkutmak için ne yapılırsa yapılsın bununla başa çıkmanın en iyi yolu Çin'e korkmadığımızı göstermektir.” dedi.

"Çin, Tayvan'ı işgale hazırlanıyor"

Çin'in devam eden askeri tatbikatlarından korkmadıklarını ve Çin'in birçok kez Tayvan Boğazı'ndaki orta çizgiyi geçtiğini söyleyen Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, "Çin, askeri oyun kitabındaki tatbikatlarla Tayvan'ın işgaline hazırlanıyor. Çin, geniş askeri tatbikatlar, fırlatılan füzeler, siber saldırılar, dezenformasyon ve ekonomik zorlama gibi şeylerle Tayvan'daki halkın moralini zayıflatmaya çalışıyor. Tatbikatlar sona erdiğinde, Çin, Tayvan Boğazı çevresindeki statükoyu uzun süreli değiştirmek için bu hareketlerini rutin hale getirmeyi deneyebilir" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1702560/tayvani-cin-korkusu-sardi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.