Omicron'a karşı geliştirilen aşının testlerine başlandı

BioNTech ve Pfizer firmalarının Omicron'un BA.4 ve BA.5 varyantlarına karşı geliştirdiği aşının resmi onayı almasının ardından ekim ayında dağıtılabileceği duyuruldu.
Ankara Masası
|
09 Ağustos 2022, Salı - 11:08
Omicron'a karşı geliştirilen aşının testlerine başlandı

Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucuları Türk bilim insanları Prof. Uğur Şahin ve Prof. Özlem Türeci'den mRNA bazlı koronavirüs aşısıyla ilgili yeni bir açıklama geldi. 

Açıklamada,  Omicron'un BA.4 ve BA.5 varyantlarına karşı geliştirilen yeni aşının piyasaya çıkışına ilişkin tarih verildi. 

"Uzun ve geniş bir koruma" sağlayacağı vurgulanan aşının klinik testlerine başlandığı vurgulandı.

Şirket, testlerin ardından resmi kanallardan onay alınması halinde aşının ekim ayında dağıtımına başlanabileceği duyuruldu.

"Güçlü bir bağışıklık tepkisi oluşturdu"

Şirketin kurucu ortaklarından Özlem Türeci de fareler üzerinde yapılan denemeler sonucunda Kovid-19 aşısının BA.4 ve BA.5 varyantlarına karşı güçlü bir bağışıklık tepkisi oluşturduğunu söyledi. Aşının Omicron varyantları ve diğer varyantlara karşı etkili olduğunu söyleyen Türeci, “Bu veri, bizim tecrübemiz ve önceki aşılardan gelen verilerle birlikte acil kullanım onayı almak ve ‘tam zamanında yanıt vermek için’ yeterli olabilir” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1702599/omicrona-karsi-gelistirilen-asinin-testlerine-baslandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.