Vaka artışlarının görüldüğü 3 il!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde Kayseri, Ankara ve Mersin'de vaka artışlarının yaşandığını açıkladı.
Ankara Masası
|
16 Eylül 2020, Çarşamba - 20:23
Vaka artışlarının görüldüğü 3 il!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artan vakalar sonrası düzenlenen Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.



Vakaların en çok arttığı 3 il

Bakan Koca vaka artışlarının en çok Kayseri'de görüldüğünü belirtirken " En çok vaka olan iller kıyaslamasında son hafta günlük ortalama vaka sayısının, son ay günlük ortalama vaka sayısına göre değerlendirildiğinde en yüksek artış Kayseri. Bu ilimizi Ankara, Mersin takip ediyor. Son üç günün son haftayla karşılaştırılması dikkate alındığındaysa artış yaşanan ilimizin olmamasıysa son derece umut vericidir. Hasta sayısında azalış olan illerimize baktığımızda Artvin'de, Bartın'da Ardahan'da ciddi düşüşler olduğunu görmüş oluyoruz." açıklamalarında bulundu.

Ankara'daki son durum

Son dönemde vaka artışlarının yaşandığı Ankara'daki son durumu paylaşan Koca "Ankara'ya baktığımızda yatak doluluk oranı yüzde 52,9. Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 64,8. Ventilatör doluluk oranıysa yüzde 28,1. Son ay günlük ortalama zatürre vaka oranı ise yüzde 6,02. Son hafta zatürre oranı yüzde 3,02. Son üç güne geldiğimizdeyse bu oranın yüzde 2,39'a indiğini görmüş oluyoruz. Temaslardaki filyasyon oranımız yüzde 99,6. Bu kişilere ortalama 15 saatte ulaşabildiğimizi görüyoruz. Biz zaten filyasyonu günübirlik yapma hedefiyle çalışıyoruz. Bu zamana kadar filyasyon yapılan kişi sayısı 439 binin üzerinde. " bilgilerini paylaştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/170282/vaka-artislarinin-goruldugu-3-il
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.