Eğitimde yeni sistem nasıl uygulanacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı televizyon programında 2+5 eğitim sistemini anlattı.
Ankara Masası
|
16 Eylül 2020, Çarşamba - 22:50
Eğitimde yeni sistem nasıl uygulanacak?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı televizyon programında okullarda gerekli önlemleri aldıklarını belirtirken, 21 Eylül'de başlayacak yüz yüze eğitim için düşünülen 2+5 sistemini anlattı.

Riski en aza indirmek için geliştirilen yeni sistemle ilgili Selçuk " Temelde pazartesi, salı günleri sınıfın yarısının gelmesini istiyoruz. Bu kırmızı grup olur. İkinci grupta mavi grup olarak Perşembe, Cuma gelsin istiyoruz. Çarşamba ve pazar günleri ara verelim istiyoruz " diye konuştu.


"Sosyal mesafeyi sağlayamıyoruz"

'Niye 2'ye bölüyoruz?' sorusuna cevap veren Selçuk "Bölmezsek sosyal mesafeyi sağlayamıyoruz. Sınıflarda tekli oturulacak ve aralarda boşluk bırakılacak. Bu yüzden de sınıfta sosyal mesafeyi rahatlıkla sağlayabiliyoruz. Biz sınıflarda yaptığımız hazırlıklardan, öğretmenlerimizin birikiminden eminiz" ifadelerini kullandı.

"Pozitif vakanın bilgisini alıyoruz"

"Bunu ilk defa buradan söylüyorum" diyerek Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortak çalışması HES uygulamasının tamamlandığını söyleyen Bakan Selçuk, "HES takibiyle pozitif vakanın bilgisini alıyoruz. Pozitif vaka olursa gereken prosedürü uyguluyoruz" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/170423/egitimde-yeni-sistem-nasil-uygulanacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.