MHP'den Babacan'a sert yanıt

Ankara Masası
|
21 Mayıs 2020, Perşembe - 15:49
MHP'den Babacan'a sert yanıt

Katıldığı bir televizyon programında MHP Lideri Devlet Bahçeli için, "Bütün sistem yerle bir olurken, 20 banka iflas ederken, Türkiye fakirleşirken iktidar ortağıydı" diyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a MHP'den yanıt geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın Babacan için, "Kendisi gibi bugün başka kulvarlara savrularak aslından uzaklaşan kaypak politikacıların, ekmek yedikleri ve yetiştikleri kapıya nankörlük etmesi de işin manidar tarafıdır." dedi.

Katıldığı bir televizyon programında MHP Lideri Devlet Bahçeli için, "Bütün sistem yerle bir olurken, 20 banka iflas ederken, Türkiye fakirleşirken iktidar ortağıydılar. Türkiye'yi sıkıntılı durumdan çıkarmak için ne yapıyorlar, onları anlatsınlar" diyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a yanıt, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan geldi.

Yalçın, yazılı açıklama yaparak,  ''Türkiye'de meşru iktidarı devirmeye dönük 'iyi', 'gelecek' ve 'deva' rumuzlu Pensilvanya ve okyanus ötesi projelerinin bir parçası olan Ali Babacan, tezgahını ortaya çıkaran MHP Lideri Devlet Bahçeli'den 20 yıl öncesinin ve 57. Hükümet döneminin ekonomi politikalarının hesabını sormaya kalkmıştır.'' ifadelerini kullandı. 

Yalçın açıklamasında, ''O dönemde hükümetin ortakları ve özellikle MHP, bir sonraki seçimlerde karşılaşabileceği olumsuzlukları göze almış, milletin zorunlu ihtiyaç ve çıkarlarını düşünerek ülkeyi ekonomik krizden çıkaracak önemli kararları hayata geçirmiştir. Bu sayededir ki sonraki hükümetler, Türk ekonomisinin rayına oturması ve güçlenmesine yönelik adımlarında, yollarına kazasız belasız devam edebilmişlerdir. Hakikat böyleyken Babacan’ın sahip olduğu nimetleri inkar eden hayırsız evlat gibi hareket ederek popülizme yeltenmesi, erken havlu atmadır. Siyaset ringine bizzat çıkıp herkese meydan okumak, müsabaka başlayınca hep belden aşağıya yumruk atıp faul sayılan bölgelere çalışmak, acemi boksörlerin işidir. Siyasette millete neler vadettiğini izah etmek yerine yalan, iftira ve inkara tenezzül ederek yumruk yerine dillerini kullanıp onu her yere sokanlar, millet tarafından ringden indirilerek müsabakadan men edilir. Ali Babacan'ın, bunca yıl başka aktörlerin gölgesinde ve sayesinde politikada yer aldıktan sonra yeni demokrasi ringinde şimdiden çuvallamasının arkasındaki Devlet Bahçeli faktörü ayan beyan ortadadır.'' sözlerine yer verdi.

''Millete de hesapsız nankörlükler edeceği gün gibi aşikardır''

''Ali Babacan gibi bugün başka kulvarlara savrularak aslından uzaklaşan kaypak politikacıların, ekmek yedikleri ve yetiştikleri kapıya nankörlük etmesi de işin bir başka manidar tarafıdır" diyen Yalçın, "Babacan örneğinde olduğu üzere eriştikleri siyasi kariyeri borçlu oldukları kapıya minnet ve şükran duymayanların, millete de hesapsız nankörlükler edeceği gün gibi aşikardır.'' yorumunda bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/17043/mhpden-babacana-sert-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.