Sakin Gökmen: ABB'nin dağıttığı tohumlarda çiftçi verim alamadı

AK Parti Ayaş İlçe Başkanı Sakin Gökmen, Ankara Büyükşehir Belediyesinin ilçede dağıttığı nohut tohumlarından çiftçinin verim alamadığını söyledi. Gökmen, tohum dağıtımında ise CHP İlçe Başkanı tarafından oluşturulan listelerin dikkatte alındığını iddia etti.
Ankara Masası
|
10 Ağustos 2022, Çarşamba - 14:13
Sakin Gökmen: ABB'nin dağıttığı tohumlarda çiftçi verim alamadı

AK Parti Ayaş İlçe Başkanı Sakin Gökmen, Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın konuğu oldu.

Ayaş'ın genel ekonomik durumundan bahseden Gökmen, ilçede bir işsizlik sorununun olmadığını, esnafın ve çiftçinin durumlarından memnun olduğunu söyledi.

Gökmen, dünyada yaşanan ekonomik krizin Türkiye'de de etkisinin gösterdiğini belirterek, verilen desteklerle bu durumun aşılmaya çalışıldığına vurgu yaptı.

Gökmen "Ayaş’ta bir tane bile vatandaşımız aldığı krediler neticesinde ne hacize, ne de takibe düşmüştür. Ayaş’ta bir ekonomik sıkıntı yok. Ayaş’a son bir yılda 57 sıfır traktör girdi. Bunun Türk lirası olarak değeri 97 milyon liradır." dedi.

"Nohut tohumlarından şikayet var"

Gökmen, Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) çiftçiye destek olarak dağıttığı nohut tohumlarını eleştirirken şunları söyledi:

"Nohut vermişler genelde nohut tohumlarından şikayet var. Araştırılmadan alındığı, alımı işin ehli yapmadığı için, ürün alamamış çiftçi. Tarlasını boşa heba etmiş, 1 yıl boştan yere dolu durmuş"

Tohum dağıtımına ilişkin ise dikkat çeken bir iddiayı dile getiren Gökmen "Eskiden büyükşehrin listeleri  Melih Bey, Mustafa bey döneminde, ilçe tarım müdürlükleri, tarım orman müdürlükleri ve ziraat odaları tarafından yapılırdı. Şuanda ilçe başkanlıklarında yapılıyor. İlçe başkanının istediği kişilere ayrıcalık tanınıyor. Nihayetinde bir taraf modu var, siyasetin kötü bir yanı da bu." diye konuştu.

Gökmen, durumdan Mansur Yavaş'ın haberi olmayabileceğinin de altını çizdi.

"Melih Gökçek 7 günde, Mansur Yavaş 3.5 yılda bitirdi"

ABB'ye eleştirilerini sürdüren Gökmen, Ayaş'a hiçbir hizmet getirilmediğini aktararak "Büyükşehirde şöyle örnek vereyim, bizim bir grup yolumuz vardı Allah razı olsun yapıverdi 3.5 yılın sonunda. Bayram Mahallesi ve Yağmur Dede Mahallesi'ne kadar olan yol. Bu yol 2009 yılında Melih Bey tarafından 7 günde yapılmış bir yoldu. 7 günde Ankara ekibi indi Ayaş’a 7 günde grup yolunu yaptı. Ondan sonra köylerin içi mahallelerin içi Tekke-Gökler arası, Ayaş-Tekke arası bunların hepsi grup yolları. Şunu görüyoruz o dönem bizim için önemsiz konularmış. Melih Bey nasıl olsa yapacak modunda görüyorduk. Şuanda bir kamyon geliyor, asfalt atacaklar bütün CHP’liler: ‘Asfalta başladık’ bir sosyal medya algısı. Bunlar zaten yapılacak olaylar gündem yapılacaklar olaylar değil. Bu yol büyükşehrin ikame alanındaysa büyükşehir yapacak. Nasıl karayolları iktidarımız her yolu yapıyorsa her raylı sistemi, her havaalanını, ihtiyaçsa yapıyorsa sizde yapacaksınız bunu yani nihayetinde milletin parasıyla yapılıyor bu. Bayram Mahallesi-Yağmur Dede Mahallesi arasını daha yeni bitirdiler 3.5 yıldır. Bir düşünün hizmet odaklı siyaseti! Başka da Ayaş’ta bir şey yaptıklarını görmedim." dedi. 

Mansur Yavaş'ın sosyal medyada algı yaptığını öne süren Gökmen "Sosyal medyada büyük işler yapıyor ama sahada bir şey yok. Sahada ne kendilerini, ne Cumhuriyet Halk Partili vekilleri ne de İyi Parti'nin vekillerini gördük" şeklinde konuştu.

Hangi projeler yapılacak?

AK Parti Ayaş İlçe Başkanı Sakin Gökmen, önümüzdeki süreçte ilçeye yapılması planlanan projeleri şöyle sıraladı;20 milyon değerinde mezbaha, kapalı spor salonu, adliye, kapalı pazar alanı

Gökmen, ilçedeki oy oranlarında ise bir düşüş olmadığını, yüzde 58'in üzerinde bir oy alacaklarını iddia etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1706003/sakin-gokmen-abbnin-dagittigi-tohumlarda-ciftci-verim-alamadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.