CHP'de Kaftancıoğlu istifaları

Atatürk tartışmalarının ardından partide kopuşlar hızlandı. CHP'li Barış Yarkadaş binlerce partilinin yönetime tepki olarak istifa ettiğini duyurdu.
Ankara Masası
|
17 Eylül 2020, Perşembe - 08:43
CHP'de Kaftancıoğlu istifaları
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun "Atatürk demeyi tercih etmiyorum" çıkışı partide yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Kaftancıoğlu'nun açıklamalarıyla başlayan kavganın, buz dağının görünen yüzü olduğu ortaya çıktı. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "CHP sağa çekiyor" eleştirilerine yönelik "Kantin solcuları" tepkisinin perde arkasında da sağ-sol kavgasının büyümüş olması yatıyor. Tüm bu yaşananlarda rahatsız olan partililerin ise CHP'den istifa ettiği belirtiliyor. 

"Yönetimin istifaları düşünmesi gerekir"

"Bugün Cumhuriyet Halk Partisinin oyları ne yazık ki yüzde 19'dur." diyen Barış Yarkadaş, son 18 ayda İstanbul'da 41 bin 157, İzmir'de ise 25 bin kişinin CHP’den istifa ettiğini açıkladı. Yarkadaş “Malatya'da 1.640 kişi istifa etmiş. Şanlıurfa'da 925, Tunceli'de 1.081 kişi istifa etmiş. 11 büyükşehri kazandığımız konjonktürde sadece bu birkaç şehirde 70 bin üye kaybettiysek, bunlarda üyelerimizin yüzde 3,5’ine denk geliyorsa yönetimin oturup bu istifaları düşünmesi lazım” dedi.


Atatürk düşmanları partiye yerleştiriliyor

CHP yönetimine bir eleştiri de Yenilik Partisi Genel Başkanı ve eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’dan geldi. CHP yönetiminin Atatürk düşmanlarını partiye yerleştirdiğini, gerçek Atatürkçüleri partiden kovduğunu ve kriminal FETÖ’cüleri alkışlattığını söyleyen Yılmaz “Yeni CHP’nin misyonu Atatürk’ün kurmuş olduğu ne varsa onları yıkmak… Bu yeni CHP yönetimin başındaki şahıs Atatürk’ü bir kalkan olarak kullanıp onun değerlerini ortadan kaldırmak istediği için, sadece kamuoyunda tartışıldığında sorun ediyor. Yoksa o da bunu sorun etmeyecek” diye konuştu.

(Türkiye Gazetesi)
http://www.ankaramasasi.com/haber/170649/chpde-kaftancioglu-istifalari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.