Hüseyin Gazi Mağarası ziyarete açılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, talimatıyla Ankara'nın Mamak ilçesinde yer alan Hüseyin Gazi Mağarası ziyarete açılıyor.
Ankara Masası
|
11 Ağustos 2022, Perşembe - 14:08
 Hüseyin Gazi Mağarası ziyarete açılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hüseyin Gazi Cemevi'ni ziyareti sırasında Vakıf Başkanı Mehmet Ali Ayyıldız'ın talebi üzerine Hüseyin Gazi Mağarası'nın ziyarete açılması için talimat verdi.

Erdoğan'ın talimatıyla Hüseyin Gazi Türbesi'ne 800 metre uzaklıkta, içinden su akan mağaranın ziyarete açılması için çalışma başlatıldı.

"Erdoğan 'Çalışın, elimizden geleni yapalım' dedi"

Mehmet Ali Ayyıldız "Bayağı büyük bir mağara ve içerisinde 8 ay boyunca çıkan su var. Burayı ziyarete gelen insanlar hem türbemizi hem de o mağarayı ziyaret etmek istiyorlar. Aynı Hacı Bektaş’taki delikli taş misali. Ancak orası askeri alanda kaldığı için ziyarete götüremiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızdan buranın bize verilmesini, askeri bölgeden çıkarılmasını ve tel örgülerin açılmasını talep ettim" dedi.

Ayyıldız sözlerine şöyle devam etti;

 "Bunun inanç turizmi, Hüseyin Gazi’ye olan saygımız ve Alevi toplumu açısından önemli olduğunu kendilerine anlattım. Sağ olsun burada Kültür Bakanı'mız ve İçişleri Bakanı'mızla durumu istişare etti, 'Çalışın, elimizden geleni yapalım' dedi. Onlar da bu konu hakkında bir çalışma başlattı" diye konuştu.

"İnsanların mağaradaki hazinden haberi yok"

Vakıf Başkanı Ayyıldız, Hüseyin Gazi Mağarası'nın bilinmediğine de dikkat çekerek, "Burayı insanlarımız bilmiyor. Buraya gelen insanlar türbe ziyaretini yapıyor; ama asıl oradaki hazineden kimsenin haberi yok. O yüzden orayı inanç turizmine açmamız gerekiyor" dedi.

Şuan devlet yetkileri tarafından bir rapor hazırlandığını aktaran Ayyıldız, raporun Cumhurbaşkanı'na ileteceğini ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1708284/huseyin-gazi-magarasi-ziyarete-aciliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.