Erdoğan, 34 hidroelektrik santralinin açılışını gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DSİ tarafından yapımı tamamlanan 34 hidroelektrik santralinin açılış töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''Silvan Projesi, Atatürk Barajı'ndan sonra 2. en büyük baraj olacak"diye konuştu.
Onur Çetinkaya
|
11 Ağustos 2022, Perşembe - 15:02
Erdoğan, 34 hidroelektrik santralinin açılışını gerçekleştirdi

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde   DSİ tarafından yapımı tamamlanan 34 hidroelektrik santralinin açılışını gerçekleştirdi.

Tören konuşmasında Erdoğan, suyun önemine vurgu yaptı.''Tüm canlıların hayat kaynağı olan suyun her damlasının değerini çok iyi bilmemiz gerekiyor.'' dedi.

"Kapasitemizi 2 buçuk kat artırdık "

Kamunun bu yatırımlarla görevli kuruluşu yanında özel sektörü de hidroelektrik santralleri inşasına yönelttiklerini ifade eden Erdoğan, ''Yüksek kapasiteli hidroelektrik santrallerini ülkemize kazandırdık.''diye konuştu.

Yusufeli Barajı'nın bitme aşamasına geldiğini aktaran Cumhurbaşkanı, Hidroelektrik üretim kapasitemizi 2 buçuk kat arttırarak 110 milyar kilovatsaate çıkarıldığını söyledi.

''Dünyada 9. sıradayız''

Cumhurbaşkanı,20 yılda 605 yeni  yeni hidroelektrik santral kazandırıldığının altını çizdi. Sulama ve içme suyu olarak kullanılanlarla beraber baraj sayısının 930'a yükseltildiğini açıkladı.

''Silvan Projesi, Atatürk Barajı'ndan sonra 2. en büyük baraj olacak''

Ülkemizin en büyük kalkınma projesi olan GAP'ın hızlandırıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı, GAP'ın en büyük adımlarından biri olan 8 barajdan oluşan Silvan Projesini de süratle tamamlayacağız. Projenin ana yapısı olan ve ülkemizin Atatürk Barajı'ndan sonraki 2. büyük eseri olacak Silvan Projesi yakında faaliyette olacak.'' diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1708364/erdogan-34-hidroelektrik-santralinin-acilisini-gerceklestirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.