Çavuşoğlu: "Geçen yıl G-20 ülkeleri arasında en büyük büyüme oranını Türkiye yakaladı"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 13. Büyükelçiler Konferans'ında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin büyükelçilere hitap ettiği gösterimde söz aldı.
Ankara Masası
|
11 Ağustos 2022, Perşembe - 16:07
Çavuşoğlu: "Geçen yıl G-20 ülkeleri arasında en büyük büyüme oranını Türkiye yakaladı"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 13. Büyükelçiler Konferans'ında konuştu.

Çavuşoğlu, geçen yıldaki G20 ülkeleri içinde en yüksek büyüme oranına Türkiye'nin ulaştığını söyledi.

Dışişleri Bakanı, "Geçen yılki büyüme oranlarına baktığımız zaman büyüme oranlarında G-20 içinde en yüksek büyüme oranını Türkiye yakaladı. Bu yıl için de IMF özellikle G20 büyümesini negatif olarak yani revize ederek büyüme hedeflerini düşürürken bizimkini ise artırdı. Bu da ekonomimizin özellikle büyüdüğünü gösteriyor." diye konuştu.

"Rusya- Ukrayna Savaşı'nın etkilerini tüm dünya hissediyor"

Bakan Çavuşoğlu, Savaş gibi sebeplerin tedarik zincirinde sorun oluşturduğunu bu nedenle artan harcamaların ülke ekonomisi olumsuz etkilediğini söyledi. 

Rusya-Ukrayna savaşının tüm dünyayı etkilediği ve açtığı sorunlara değinen Çavuşoğlu, " Dünya, küresel salgının olumsuz etkilerini henüz tam olarak üzerinden atmamışken bu kez Rusya ile Ukrayna'nın savaşı yeni bir şok yarattı. Etkilerinin sadece biz değil tüm dünya hissediyor. Artan enerji, gıda başta olmak üzere ham madde ve emtia fiyatları küresel bir enflasyon baskısı altında." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1708496/cavusoglu-gecen-yil-g-20-ulkeleri-arasinda-en-buyuk-buyume-oranini-turkiye-yakaladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.