İsveç'ten Türkiye'nin talebine karşılık ilk iade

NATO üyeliği başvuru sürecinde PKK ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının iadesine ilişkin Türkiye'yle anlaşma imzalayan İsveç, bu konuda adım atmazken, 'dolandırıcılık' suçundan 14 yıl 7 ay hapis cezası bulunan Okan Kale'nin iade talebinin kabul edildiğini bildirdi.
Ankara Masası
|
12 Ağustos 2022, Cuma - 12:07
İsveç'ten Türkiye'nin talebine karşılık ilk iade

NATO üyeliğine başvuru süresinde, PKK ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının iadesi konusunda Türkiye ile anlaşmaya sağlayan İsveç, teröristlerin iadesi konusunda henüz bir adım atmadı.

İsveç, Adalet Bakanlığının "sahte banka veya kredi kartı kullanmak suretiyle yarar sağlama" suçundan 14 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılan Okan Kale'nin, iadesi talebine ise olumlu yanıt verdi.

2016 yılından itibaren İsveç'te yaşayan Kale'nin iade talebinin kabul edildiğinin Türkiye Adalet Bakanlığına bildirdiği öğrenildi.

Üst düzey teröristler İsveç'te

Finlandiya ile NATO'ya üyelik başvurusu yapan ve NATO Zirvesinin gerçekleştirildiği İspanya'nın başkenti Madrid'de terör örgütlerine karşı Türkiye ile iş birliği taahhüdünde bulunarak üçlü muhtıraya imza atan İsveç'ten, terör örgütü PKK ve FETÖ üyelerini himaye eden yaklaşımı terk etmesi bekleniyor.

Türkiye'nin,  İsveç'te yaşadığı belirlenen firari teröristlerle ilgili iade talepleri reddedilirken, bazı talepler de uzun süredir yanıtsız bırakıldı.

PKK'lılar Mehmet Sıraç Bilgin, Aziz Turan, Ragıp Zarakolu ve Halef Tak'ın iadelerini reddeden ve bu kişilere vatandaşlık veren İsveç, FETÖ'nün "Başyüceler" ya da "İstişare heyeti" de denilen kurul üyelerinden sözde "İsrail imamı" Harun Tokak ile kapatılan Today's Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in de aralarında olduğu FETÖ mensuplarının iade talebine yanıt vermedi.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1709474/isvecten-turkiyenin-talebine-karsilik-ilk-iade
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.