Çavuşoğlu'ndan "Beşşar Esad ile görüşme" açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Uzun üredir Rusya Devlet Başkanı Putin ve yetkililerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Sizi Beşşar Esad ile görüştürelim” dediğini belirterek, ““Şu anda böyle bir temas söz konusu değil” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
12 Ağustos 2022, Cuma - 16:14
Çavuşoğlu'ndan "Beşşar Esad ile görüşme" açıklaması

Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşeceğine ilişkin iddialara açıklık getirdi.  

13. Büyükelçiler Konferansı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun düzenlediği basın toplantısıyla dün sona erdi.

Buradaki kendisine yöneltilen sorulara yanıt veren Bakan Çavuşoğlu, Rusya'nın Suriye rejimi ile görüşülmesi için Türkiye'ye önerilerde bulunduğunu anlattı.

 "İstihbaratlar arasındaki görüşmelerde birçok konu gündeme geliyor.”

Çavuşoğlu, “Şu anda böyle bir temas söz konusu değil. Cumhurbaşkanımız zaten o soruya cevap verdiler. Uzun zamandır Putin ve Rus yetkililer, ‘Sizi rejimle görüştürelim’ dediler. Esad ile Cumhurbaşkanımızı görüştürmek istediler. Cumhurbaşkanımız da istihbaratların görüşmesinin faydalı olacağını söylemişlerdi. Bir ara istihbaratlar arasında görüşmeler olmuştu. Daha sonra kesinti oldu. Şimdi tekrar başladı. İstihbaratlar arasındaki görüşmelerde birçok konu gündeme geliyor.” dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Miktad ile ayak üstü görüşme

Mevlüt Çavuşoğlu, kendisinin ise Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Miktad ile Belgrad'da düzenlenen Bağlantısızlar Toplantısı'nda kısa bir sohbet ettiklerini aktardı.

''Bu ülkenin tek çıkar yolunun siyasi uzlaşı olduğu ve teröristlerden temizlenmesi gerektiğini söylüyoruz” diyen Çavuşoğlu, “ Rejimle muhalefetin arasında bir barışın olması gerektiğin Türkiye olarak söyledik'' açıklamasında bulundu.



http://www.ankaramasasi.com/haber/1709845/cavusoglundan-bessar-esad-ile-gorusme-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.