Mustafa Karahasanoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, ikindi vakti Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazından sonra konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Mustafa ağabeyimiz bu yolu dimdik yürüdü. Ne baskılara boyun eğdi, ne vesayet rejimlerine boyun eğdi” ifadelerini kullandı.
Mevlüt Peker
|
13 Ağustos 2022, Cumartesi - 19:54
Mustafa Karahasanoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Bir süredir hastanede tedavi gören Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, 74 yaşında vefat etti. Mustafa Karahasanoğlu’nun cenazesi ikindi namazını müteakip Fatih Camii'nde kaldırıldı. Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruşu temsilcileri, medya dünyasından isimler, ailesi ve sevenleri katıldı. Cenazede taziyeleri Mustafa Karahasanoğlu’nun ağabeyi ve kardeşi kabul etti. Kılınan cenaze namazın ardından Karahasanoğlu’nun naaşı Edirnekapı Mezarlığı’na defnedildi.

Fuat Oktay: Mustafa ağabeyimiz bu yolu dimdik yürüdü

Cenaze namazının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “74 yıllık bir çınar. Hem Türk medyasının hem Türk siyasetinin duayen isimlerinden. Kıymetli büyüğümüz Mustafa ağabeyimizi sevdiğine uğurluyoruz. Allah rahmet eylesin. Hep birlikte şehadet ettik. Hepimizin yolu belli. Gideceği yol belli. Bu dünyada bu yola giderken yolculuğu nasıl yaptığımız önemli. Biz hepimiz şahit olduk ki, Mustafa ağabeyimiz bu yolu dimdik yürüdü. Ne baskılara boyun eğdi, ne vesayet rejimlerine boyun eğdi, ne dıştan gelen baskılara ne de içten gelen baskılara boyun eğdi. Doğru bildiğini söyledi. Doğru inandığını söyledi. Doğru bildiği şekilde yaşadı" ifadelerini kullandı.

“Cumhurbaşkanımızın başsağlığı dileklerini iletiyorum”

Sevenlerine başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “1969’dan 1979’a Türk siyasetinin en karmaşık ve hareketli döneminde dimdik duran ve sonrasında da aynı dik duruşu medyada gösteren Cumhurbaşkanımızla yol yürüyen, en zor zamanlarında bile onu yalnız bırakmayan Mustafa ağabeyimize haklarımı helal edelim. Cumhurbaşkanımızın başsağlığı dileklerini iletiyorum. Şehir dışında olduklarından dolayı katılamadılar” diye konuştu.

Osman Nuri Kabaktepe: Hep en önde oldu

AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ise “Türkiye’nin son 50 yıllık hem siyasi hem de sosyal hikayesinde gazeteci olarak pozisyon alıp her zaman Türkiye’nin önündeki engellerin kalkması, vatandaşımızın bireysel yaşamından özgürlük alanlarına kadar birçok sorunların giderilmesi noktasında hep en önde oldu. Sorunlarla yüzleşmekten mücadele etmekten onlara karşı tavır belirlemekten bu tavrın neticesinde ortaya çıkan bir takım yaptırımlardan, hapis dahil cezalardan çekinmeden her daim hürriyetin, özgürlüğün, inancın önündeki engellerin, 28 Şubat’ta olduğu gibi dini özgürlüklerin önünde yapılan kısıtlamaların ve duvarların kalkması için ömrünü adayan bir hayat geçirdi” şeklinde konuştu.

Nuri Karahasanoğlu: Bizim için önemli bir değerdi

Mustafa Karahasanoğlu’nun kardeşi Nuri Karahasanoğlu ise “Basın camiasının ve milletimizin başı sağ olsun. Mustafa Karahasanoğlu bizim için önemli bir değerdi. Bu millet için, bu ümmet için önemli bir değerdi. Allah’tan rahmet diliyorum. Mustafa Karahasanoğlu, 1993 yılında tüm imkansızlıklara rağmen Akit gazetesini yayın hayatına taşıdı. O noktada malum güçlerin vesayetine rağmen Akit medyayı birçok badireler atlatmasına rağmen ayakta tutmayı başardı. Onlarca gözaltılar yaşadı. Onlarca psikolojik işkencelere tutuldu. Hak bildiği yoldan hiçbir zaman taviz vermeden yayın hayatına devam etti” dedi.

Mustafa Karahasanoğlu kimdir?

Mustafa Karahasanoğlu 1948 yılında Erzincan'ın Kemaliye ilçesinin Başpınar köyünde doğdu. 1950 yılında İstanbul'a geldi. İlkokulu Kabataş'taki Namık Kemal İlkokulu'nda, orta öğrenimini Fındıklı Orta Okulu'nda, lise tahsilini ise Maçka Sanat Lisesi'nin elektrik bölümünde tamamladı. Liseyi 1968 yılında bitiren Karahasanoğlu, 1974 yılında Yıldız Üniversitesinin elektrik bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Milli Gazete'de müessese müdürü oldu.

Karahasanoğlu siyasi çalışmalarına 1969 yılında Milli Nizam Partisi Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanlığı'yla başladı. 1973'de Milli Selamet Partisi Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanı, 1975 yılında Milli Selamet Partisi İstanbul Gençlik Kolu Başkanı, 1976-1979 yılları arasında Ankara'da Milli Selamet Partisi Genel Merkezi'nde Teşkilatlanma Genel Sekreteri olarak görev yaptı.

1979 yılında Milli Gazete Genel Yayın Yönetmenliğine getirilen Karahasanoğlu, 1982 yılına kadar bu göreve devam etti. Bu dönemde Türkiye'de ilk defa temsilcilik sistemi ile gazete abone dağıtım sistemini kurdu. Karahasanoğlu 1983 yılında İslam Takvimini çıkardı. 1988'de Cuma Dergisini yayın hayatına sokan Karahasanoğlu, 1993 yılında günlük olarak yayınlanan Beklenen Vakit Gazetesini çıkardı.

Mustafa Karahasanoğlu için başsağlığı mesajları

- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan:

“Akit Medya İcra Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Karahasanoğlu’nun vefatını teessürle öğrendim. Sayın Karahasanoğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Akit Grubu’na ve medya camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.”

- Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli:

Akit Medya İcra Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Karahasanoğlu’nun vefatından duyduğum üzüntüyü bilhassa paylaşıyor, merhuma Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyorum. Ayrıca muhterem ailesine, sevenlerine Akit Medya Grubu’na, sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı Cennet olsun.

- Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Ankara Milletvekili Mustafa Destici:

“Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Karahasanoğlu’nun Rahmet-i Rahman'a kavuştuğunu üzüntüyle öğrendim. Karahasanoğlu'na Cenab-ı Hak’tan rahmet, ailesi, yakınları, sevenleri ve Akit Medya Grubu mensuplarına sabır-başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.”

- HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı / Medya Başkanı Abdullah Aslan:

“Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu Ağabeyin vefatını büyük üzüntüyle duydum. Kendisine Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları, dostları ve Akit Medya grubu çalışanlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.”

- Yazar Zeki Bahçe:

“Gerçek bir dava adamı, Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu Hakk'ın rahmetine kavuştu! Allah rahmet eylesin mekanı Cennet olsun inşallah.”

- Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen:

“İnandığı gibi yaşayan, mümtaz bir dava adamıydı Mustafa Karahasanoğlu, iyi bir müslüman olduğuna şahidiz. Allah rahmet eylesin, mekanı Cennet olsun. Sevenlerine, yakınlarına başsağlığı diliyorum.”

- Yönetmen Mesut Uçakan:

“MSP döneminden beri canhıraş bir mücadele içinde gördüğümüz, zaman zaman yollarımızın kesiştiği, samimi ve cesur dava adamı Mustafa Karahasanoğlu ağabeyime Allah’tan rahmet diliyorum; kabri pür nûr, mekanı Cennet olsun.”

- Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop:

“Değerli dava, mücadele ve gönül adamı, Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu'nun vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Cenab-ı Hak'tan rahmet, yakınlarına ve Yeni Akit ailesine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.”

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:

“Allah rızası yolunda geçen bir ömür... Yaşantısı ve fikirleriyle hepimize örnek olan, Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu Ağabeye Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı âlî olsun inşallah.”

- Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek:

“İnna lillâhi ve inna ileyhi raciun. Büyük dava ve mücadele insanı Akit Medya İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu Rahmet-İ Rahman’a kavuştu… Mekânı cennet, komşusu Resulûllah (SAV) olsun. Rabbim ailesine, Yeni Akit camiasına ve sevenlerine sabr-ı Cemîl versin.”

- İletişim Başkanı Fahrettin Altun:

“Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu’na Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve Akit camiasına sabr-ı cemil diliyorum. Mekanı cennet olsun.”

- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın:

“Bu gece Hakk’a yürüyen Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu beye Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun. Tüm Akit ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum.”

- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş:

“Hak ve hakikat yolunda tüm ömrü mücadelelerle geçen Akit Medya Grubu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu beyefendinin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı âli olsun.”

- Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan:

“Rahmeti Rahman’a kavuşan Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu’na Allah’tan rahmet; ailesi, yakınları ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.”

- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum:

“Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu Bey ebedî âleme irtihal etti. Allah mekânını cennet eylesin. Ailesine, sevenlerine sabırlar diliyorum; Akit ailesinin başı sağ olsun.”

- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş:

“Hayatı boyunca sağlam bir muvahhid, korkusuz bir mücahid ve onurlu bir dava adamı olarak mücadelesine şahid olduğumuz Mustafa Karahasanoğlu ağabeye Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve yol arkadaşlarına sabırlar diliyorum. Mekânı cennet, makamı âlî olsun.”

- İHH İnsani Yardım Vakfı:

“Vakfımızın kuruluşundan beri en zor zamanlarda bile yanımızda olan, iyiliğin duyurulması için destek olan dava adamı Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu'nun vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar dileriz.”

- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ:

“Ömrünü Allah yolunda mücadeleye vakfetmiş, Akit Mdy. Grb. İcra Krl. Bşk. Mustafa Karahasanoğlu’nun vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine başsağlığı/sabrı cemil dilerim. Rabbim, merhameti/mağfireti ile muamele eylesin. Mekânı cennet, makâmı âlî olsun, inşallah”

- MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı:

“"İnna Lillâhi ve İnnâ İleyhi Raciûn" Akit Medya Grubu Başkanı, kıymetli dava adamı Mustafa Karahasanoğlu'nun vefat haberini üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Değerli ağabeyime, Yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Akit Medya ailesine baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1712420/mustafa-karahasanoglu-son-yolculuguna-ugurlandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.