Hafter hem saha hem masada kaybediyor

Ankara Masası
|
21 Mayıs 2020, Perşembe - 22:08
Hafter hem saha hem masada kaybediyor

Libya ordusu, Esabia beldesinin ardından Terhune'nin ikmal hattını kesmek için Mizde'ye doğru ilerleyeceklerini duyurdu

Esabia beldesiyle birlikte son 72 saatte 3 belde kurtaran Libya ordusu, Halife Hafter'e bağlı milislerin harekat ve ikmal merkezi olarak kullandıkları Terhune şehrine uzanan destek hattı üzerindeki Mizde'ye doğru ilerleyeceklerini duyurdu. 

Libya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed el-Kahlavi, "hükümetin hedefinin tüm ülkede kontrolü sağlamak olduğunu" bildirdi.

Libya Ordusu Mizde yakınlarında
Libya ordusunun yürüttüğü Öfke Volkanı Operasyonu Sözcüsü Mustafa el-Mecai, yaptığı açıklamada, birliklerinin Mizde kentine yakın olduğunu, burada kontrolün sağlanması durumunda Terhune’ye lojistik hattın kesileceğini vurguladı. 

Mizde beldesinin yerel konseyi ve kentin önde gelenleri de, "Fayiz es-Serrac başkanlığındaki meşru hükümete ve  Öfke Volkanı Operasyonuna destek verdiklerini" açıkladı.

Silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile 4 günde Rus yapımı 9 Pantsir hava savunma sistemini etkisiz hale getiren Libya Ordusu bugün de 2 zırhlı araç ve bir cephaneliği imha etti.

UMH’nin hedefi tüm ülkede kontrolü sağlamak
Libya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed el-Kahlavi, "hükümetin hedefinin tüm ülkede kontrolü sağlamak olduğunu" belirtti. 

Kahlavi, Libya Dışişleri Bakanlığının resmi sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamasında, " Sivil ve demokratik devlete inananlarla sağlıklı bir siyasi sürecin yürütülmesine ihtiyaç vardır." dedi.

Kaddafi yanlılarından, Hafter ile ayrılık mesajı
Öte yandan, Halife Hafter ile iş birliğini sonlandırmanın işaretlerini veren Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi yanlısı "Cemahiriye" televizyonu, , Hafter'i "emirlerini dışarıdan alan ve dış güçlerin planlarını Libya'da uygulayan birisi" olmakla suçladı. 

Cemahiriye TV'nin, bir milyondan fazla takipçisi bulunan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "Gerçek komutanlar savaş alanında çarpışmalı. Binlerce kilometre ötedeki lüks evlerinden sıradan halkın kanı pahasına ticari ve siyasi anlaşmalarla uğraşmamalı." ifadeleri kullanıldı. 

Açıklamada, "Vatiyye Üssü'nün düştüğünü yeni duyan, bir buçuk yıldır hiçbir cepheyi ziyaret etmemiş sanal bir komutanlığın parçası olmayacağız." ifadelerine yer verildi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/17173/hafter-hem-saha-hem-masada-kaybediyor-slider
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.