Bill Gates Güney Kore ile anlaştı

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, gelecek salgınlara karşı çalışmak amacıyla Güney Kore ile salgın hastalıklar konusunda iş birliği yapma kararı aldı.
Onur Çetinkaya
|
17 Ağustos 2022, Çarşamba - 11:09
Bill Gates Güney Kore ile anlaştı

Koronavirüs ile ilgili yaptığı açıklamalarda sık sık gündeme gelen Microsoft’un kurucusu Bill Gates,  Güney Kore ile salgın hastalıklar konusunda anlaştı.

Salgınlara karşı birlikte çalışacaklar

Güney Kore, Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates tarafından kurulan Bill &Melinda Gates Vakfı ile küresel sağlık ortaklığını genişletmeyi kabul etti. 

Anlaşma, milyarder iş insanın Seul'ü küresel sağlıkta daha büyük bir rol oynamaya ve yardımları artırmaya çağırmasının ardından geldi.

Güney Kore'nin dışişleri ve sağlık bakanlıklarından yapılan açıklamada, anlaşmanın küresel sağlık konusunda Bill & Melinda Gates Vakfı ile Güney Kore arasındaki özel sektör ve kamu sektörü iş birliğini güçlendirmeyi amaçladığı belirtildi. 

Güney Kore yoksul ülkelerden bilim insanı yetiştirecek 

Güney Koreli bakanlıklar, ülkenin bu yıl aşı üretimi konusunda düşük gelirli ülkelerden 370 kişinin eğitilmesine de yardımcı olacağını ve bu eğitimin 2026'dan itibaren yılda 2 bin kişiye çıkarılacağını bildirdi. 

Gates ayrıca, Covid-19 aşısını geliştirmek için Salgın Hazırlık Yenilikleri Koalisyonu’ndan 10 milyon dolar fon alan Güney Koreli Bioscience şirketinin yöneticileriyle bir toplantı yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1719306/bill-gates-guney-kore-ile-anlasti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.