Çin polisinin Japon kimono kini!

Çin'de Japon geleneksel kıyafeti kimono giyen kadın, Çin polisinin saldırısına uğradı.
Mevlüt Peker
|
17 Ağustos 2022, Çarşamba - 11:31
Çin polisinin Japon kimono kini!

Çin'in Suzhou şehrinde genç kadına, Çin polisi tarafından apar topar gözaltı uygulandı. Manga serisi olan Summer Time Rendering'in ünlü bir karakterini canlandıran ve sokakta fotoğraf çekinen genç kadın, yanına gelen Çin polis ekibi tarafından “Japon kimonosu giydiği için” durduruldu ve gözaltına alınmak istendi.

Sosyal medyada yayılan görüntülerde, Japon geleneksel kıyafeti olan kimono giyen genç kadın, Çin polisine sadece çekim yaptığını açıklamaya çalışıyor. Çin polisi ise kadına, "Eğer buraya geldiysen Hangu (Çin geleneksel kıyafeti) giyeceksin. Bunu söylememeliydim ama sen Japonlar gibi kimono giyiyorsun. Sen bir Çinlisin. Öyle mi?" diyor. Ardından Çin polisi kadına saldırıyor ve kimonosunu yırtıyor.

Karakola götürülen genç kadının 5 saat boyunca gözaltında kaldığı, telefonunun arandığı ve kimonoya el konduğu ileri sürüldü. Genç kadın, Çin polisinin kendisini, yaşananları sosyal medyada paylaşmaması konusunda tehdit ettiğini iddia etti. Suzhou polisinden ise şu ana kadar yaşananlara dair herhangi bir açıklama gelmedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1719401/cin-polisinin-japon-kimono-kini
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.