Aşureye minik eller değdi

Sincan Belediyesi, Bebek Kütüphanesinde aşure günü etkinliği düzenledi. Minikler anneleri ile beraber aşure hazırlayıp pişirdi, ardından yine kendi elleriyle konuklara ikram etti.
Mevlüt Peker
|
17 Ağustos 2022, Çarşamba - 14:24
Aşureye minik eller değdi

Sincan Belediyesine bağlı Bebek Kütüphanesi her hafta çeşitli eğitici ve öğretici etkinliklerle anne ve çocuklarını misafir ediyor.

Etkinliklerle birlikte Türk geleneklerini de yaşatan Bebek Kütüphanesinde Muharrem Ayı sebebiyle kazanlar kaynatıldı. Çocuklar, annelerinin ve eğitmenlerinin yardımıyla bolluk ve bereketin simgesi olan aşure pişirdi. Eğitmenler tarafından çocuklara, paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi olan aşurenin önemi ve içinde bulunan malzemelerin faydaları uygulamalı olarak anlatıldı.

Anneler ve çocukları, aşureler kaplara koyarak Bebek Kütüphanesine gelen Sincanlılara ikram etti. Aşurelerin tadına ilk bakanlar da doğal olarak çocuklar oldu.

Değerlerin gelecek nesillere aktarıldığı; paylaşmanın, hoşgörünün, birlikteliğin öneminin anlatıldığı etkinlikte çocuklar anneleriyle birlikte keyifli saatler geçirdi. Drama ile çocuklara “paylaşma” konulu hikaye sergilendi. Oyunun ardından çocuklar, kaşık ve aşure malzemeleri kullanarak el hünerlerini sergileyip bereket kaşığı yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1719768/asureye-minik-eller-degdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.