Mehmet Barlas: Davutoğlu Erdoğan'ı Esad'ın devrileceğine inandırdı

Sabah Yazarı Mehmet Barlas, Suriye'de çıkan iç savaşın ilk yıllarında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Suriye Devlet Başkanı Esad'ın kısa sürede devrileceğine inandırdığını yazdı.
Ankara Masası
|
19 Ağustos 2022, Cuma - 11:37
Mehmet Barlas: Davutoğlu Erdoğan'ı Esad'ın devrileceğine inandırdı

Türkiye, 11 yıldır savaşın sürdüğü Suriye'yle yıllar sonra temas kurmaya başladı.

Devlet yetkilileri arasında süren görüşmelerin, ilerleyen süreçte daha üst makamlar arasında gerçekleşmesi bekleniyor.

Suriye'yle karşılıklı atılan bu adımlarla ilgili bir yazı kaleme alan Sabah Yazarı Mehmet Barlas, dikkat çeken ifadeler kullandı.

"Esad'ın çok kısa sürede devrileceğine inandırdı"

Barlas, Suriye konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kandırıldığını ima ederek şunları yazdı;

Ortadoğu'da bir "dost ülkeler çemberi" kurmaya çalışan Türkiye'nin önünde iki isim biraz engel gibi duruyor. Bunlardan biri Mısır diktatörü Sisi, diğeri de Suriye diktatörü Esad.

Sisi, 2013 yılında Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi devirip hapse atarak iktidar oldu. O güne kadar Türkiye ile Mısır'ın arası çok iyiydi. Ancak Sisi'nin darbesiyle aralar açıldı. Buna rağmen Türkiye ile Mısır arasındaki ticari ilişkiler azalmadan devam etti. Şimdi de iki ülke arasında diplomatik düzeyde görüşmeler yapılıyor.

Bir diğer sorunlu isim ise Suriye'nin diktatör Beşar Esad. Esad, Amerika'nın ürettiği Arap Baharı'nın kurbanlarından biri oldu. O dönemde Türkiye'nin başbakanı olan Davutoğlu, Amerikan rüzgârına kendini kaptırıp Suriye ile Türkiye'nin arasını iyice açtı. Davutoğlu, Tayyip Erdoğan'ı da Esad'ın çok kısa sürede devrileceğine inandırdı. Sonuçta Suriye parçalandı, on binlerce kişi öldü, milyonlarca Suriyeli de Türkiye ve Ürdün'e göç etti.

Şimdi tekrar diplomatlar düzeyinde ilişki kurulmaya çalışılıyor. Ancak bu süreçte Suriye'ye Amerikan destekli PKK iyice yerleşti. Bakalım Türkiye, Rusya, İran ve Suriye aralarında anlaşıp bölgeden Amerika'yı atmayı becerebilecekler mi?"

http://www.ankaramasasi.com/haber/1722747/mehmet-barlas-davutoglu-erdogani-esadin-devrilecegine-inandirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.