Erdoğan,''​​Yeni bir çernobil olmamalı, konuyu Putin'le görüşeceğim''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zaporijya Nükleer Santrali hakkında konuştu. Erdoğan, ''Zaporijya konusu rastgele bir konu değil, yeni bir çernobil olmamalı, konuyu Putin'le görüşeceğim'' dedi.
Onur Çetinkaya
|
19 Ağustos 2022, Cuma - 12:53
Erdoğan,''​​Yeni bir çernobil olmamalı, konuyu Putin'le görüşeceğim''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna'nın Lviv kentinde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir araya gelmesinin ardından yurda döndü.

Uçakta gazetecilerin sorularını yantlayan Erdoğan,Ukrayna- Rusya savaşı ve Mısır ile normalleşme sürecine değindi.

 ''Zelenski'ye, 'Putin'le görüşmede ev sahibi oluruz' dedim'' 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aylardır süren Ukrayna-Rusya savaşı hakkında çözüm için ellerinden gelen katkıyı sağlamaya devam edeceklerini bellirti.

Konunun Ukrayna lideriyle ele alındığını söyleyen Erdoğan,'' Soçi ziyaretimde Sayın Putin'e söylediğim gibi, Sayın Zelenski'ye de aralarındaki görüşmeye ev sahipliği yapabileceğimizi hatırlattım'' dedi.

'Yeni bir çernobil olmamalı, konuyu Putin'le görüşeceğim'' 

Zaporijya Nükleer Santrali'nin önemli bir yer olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile konuyu görüşeceğini belirtti.

Erdoğan  Zaporijya için adım atılması gerektiğini söyledi, ''Yeni bir Çernobil'i olmamalı, yaşamak istemiyoruz'' ifadelerini kullandı.

 ''Mısır halkı bizim kardeşlerimiz''

Suriye ile atılan adımların ardından Mısır'la normalleşme sürecine değinen Erdoğan,''Bizim Mısır halkıyla dargın olmamız mümkün değil'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı,''İstenilen yerde değil ama biz şimdi Mısır'la da arkadaşlarla alt düzeyde yani bakanlar seviyesinde bu işi sürdürelim ve ardından da temenni ederiz ki üst düzeyde de bu adımı en güzel şekilde atalım. Çünkü Mısır halkı bizim kardeşlerimiz. Bizim Mısır halkıyla dargın olmamız mümkün değil. Onun için de bir an önce orayla da bu barışı bizim temin etmemiz gerekiyor.'' açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1722873/erdoganyeni-bir-cernobil-olmamali-konuyu-putinle-gorusecegim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.