Başkent Tiyatroları hakkında soru önergesi verildi

Ankara Masası
|
11 Mart 2020, Çarşamba - 13:58
Başkent Tiyatroları hakkında soru önergesi verildi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, çeyrek asırdır hizmet veren ve kapatıldığı iddia edilen Başkent Tiyatroları’nın son durumu hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın cevaplaması için soru önergesi verdi.

Geçtiğimiz günlerde kapatıldığı iddia edilen Başkent Tiyatroları’nın gidişatına ilişkin resmî bir açıklama yapılmamıştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ndeki görev değişikliklerinin ardından Başkent Tiyatroları Kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler istifa etmişti.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 10 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında, AK Partili Belediye Meclis Üyeleri Fatih Ünal ve Meral Bozoğlu, Başkent Tiyatroları’nın son durumuna ilişkin soru önergesi verdi.

Başkent Tiyatroları’nın 25 yıl boyunca tiyatro alanındaki katkılarına değinen soru önergesinde, kurulduğu günden itibaren kendi oyuncu kadrosunu oluşturduğu, burada yetişen öğrencilerin ise zamanla kendi öğrencilerini yetiştirerek kadronun büyümesine katkı sağladığı ve tiyatroyu hiç tanımayan veya erişemeyen kişilere, tiyatronun tanıtılmasında önemli çalışmalar yaptığı ifade edildi.

Seneler içinde tiyatroda sergilenen eser sayısının artışı, Türk yazarların eserlerine geniş yer verilerek millî ve manevî değerlerin yaşatılması noktasındaki katkılarına dikkat çekildi.

Daha sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a ve yönetimine cevaplaması için 6 sorudan oluşan bir önerge verildi.

Cevapları istenen sorular şöyle sıralandı;

1- 1994 yılından itibaren yoğun çalışmalarla bugünlere kadar getirilen Başkent Tiyatroları, faaliyetine devam etmekte midir?

2- Tiyatronun kapatılması hakkında çıkan duyumlardan sonra yapılan çalışmalar hakkında halkımıza bir duyuru veya bilgilendirme yapılmış mıdır? Yapıldıysa ne şekildedir? Yapılmadıysa sebepleri nelerdir?

3- “Başkent Tiyatrosu” kimliği altında yer alan tiyatro çalışanları, işlerine devam etmekte midir?

4- Bugüne kadar oluşturulan sahne dekorları ve oyuncu kostümleri ne şekilde değerlendirilmektedir?

5- "Dünya Tiyatrolar günü" yaklaşmakta iken Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen yeni bir tiyatro program var mıdır? Varsa ne şekildedir? Duyurusu yapılmış mıdır?

6- Bu konuda ilgili birimler tarafından ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?

http://www.ankaramasasi.com/haber/1723/baskent-tiyatrolari-hakkinda-soru-onergesi-verildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.