Matematiğin gücünü Sincan Matematik Müzesi’nde görüyorlar

Sincan Belediyesinin marka projelerinden Sincan Matematik Müzesi, sadece eğitim-öğretim dönemlerinde değil, yaz tatillerinde de ziyaretçilerin ilgi gösterdiği mekanlardan biri oldu. Yaz okullarının ve birçok eğitim kurumunun gözdesi olan Matematik Müzesi’ni tetilde 3235 kişi gezdi.
Mevlüt Peker
|
19 Ağustos 2022, Cuma - 15:15
Matematiğin gücünü Sincan Matematik Müzesi’nde görüyorlar

Her yaştan vatandaşın ve öğrencinin dikkatle gezdiği Sincan Matematik Müzesi ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor. Öğrencilere sadece matematiği anlamalarını değil sevmelerini de sağlayan Sincan Matematik Müzesi, okul dönemi dışında yaz tatilinde de öğrencileri ve matematik severleri ağırlamaya devam ediyor.

Yaz tatilinin ilk gününden itibaren 3235 ziyaretçi tarafından gezilen Matematik Müzesi, Mamak Mehmet Çekiç Ortaokulu, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Gökkuşağı Rehabilitasyon Özel Eğitim Merkezi gibi eğitim kurumlarından öğrenci ve öğretmenler başta olmak üzere pek çok ziyaretçinin dikkatini çekiyor.

Ziyaretçiler bir taraftan Matematik Müzesi’ni gezerken diğer taraftan da müzeye ve matematiğin tarihçesine ilişkin bilgiler alıyor. Matematik Müzesi’nde bulunan sayı sıralama, 4 işlem, satranç, tangram, puzzle ve çarpan gibi oyunlar en çok sevilen oyunların başında geliyor.

Mostar Köprüsü’nün de ziyaretçileri etkisi altına aldığı müzede materyalleri inceleyen matematik severler, gezi sonunda müzeye hayran kaldıklarını belirtiyor.

Mostar Köprüsü

Bosna-Hersek'in Mostar kentinden geçen Neretva nehri üzerinde yer alan Mostar Köprüsü, 1566 yılında Mimar Sinan'ın öğrencisi Mimar Hayreddin tarafından 456 kalıp taş kullanılarak yapıldı. 9 Kasım 1993'teki Boşnak-Hırvat Savaşı esnasında Hırvat güçlerince yıkılıncaya kadar 427 sene kullanıldı. Bilinenin aksine, Mostar şehrine ismini veren Mostar Köprüsü olmuştu. Mostar ise zamanla Hersek bölgesinin ana şehri hâline gelmişti. Hırvat güçlerince yıkıldıktan 11 yıl sonra yeniden inşaası için proje hazırlanmış ve 23 Temmuz 2004 tarihinde Mostar Köprüsü yeniden hizmete açılmıştı. Mostar Köprüsü, 2005 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1723067/matematigin-gucunu-sincan-matematik-muzesinde-goruyorlar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.