Trump anlaşmadan çekiliyor

Ankara Masası
|
22 Mayıs 2020, Cuma - 10:37
Trump anlaşmadan çekiliyor

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya sorumluluklarını yerine getirene kadar, Açık Semalar Anlaşması’ndan (ASA) çekileceklerini açıkladı. Bu arada, Haziran ya da Temmuz koronavirüs salgınına ilişkin daha iyi rakamlar görmeyi beklediklerini söyleyen Trump, "Yapmak istediğim şeylerin bir diğeri de kiliseleri yeniden açmak. Bu konuda çok yakında güçlü bir pozisyon alacağız." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'ın bahçesinde gazetecilere açıklama yaptı.

Açık Semalar Anlaşması’ndan çekileceğine ilişkin iddiaları doğrulayan Trump, "Rusya ile ilişkilerimiz çok iyi ancak Rusya bu anlaşmaya uymuyor. Rusya, sorumluklarını yerine getirene kadar anlaşmadan çekileceğiz ancak bu yeni bir anlaşma yapmak ya da bu anlaşmayı yeniden bir araya getirmek için çok iyi bir fırsat." dedi.

Trump, "Biz bu anlaşmadan çıktığımızda Rusya'nın geri geleceğini ve bir anlaşma yapmak istediklerini söyleyeceklerini düşünüyorum." diye konuştu.

'Kiliseleri açmak istiyorum"

Koronavirüs salgınına ilişkin de konuşan Trump, Haziran ya da Temmuz gibi daha iyi rakamlar görmeyi beklediklerini söyledi. Trump, "Yapmak istediğim şeylerin bir diğeri de kiliseleri yeniden açmak. Bu konuda çok yakında güçlü bir pozisyon alacağız." ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/17266/trump-anlasmadan-cekiliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.