Göksu’dan İmamoğluna "Yalanla İstanbul yönetilmez"

Ankara Masası
|
22 Mayıs 2020, Cuma - 10:52
Göksu’dan İmamoğluna "Yalanla İstanbul yönetilmez"

Göksu'dan İBB'ye Haliç cevabı: “Yine bizim kurduğumuz tesis sizin 10 aylık pisliğinizi temizleyecek”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Haliç'te 400 ton çamur biriktiği ve bunu kendi kurdukları tesisle temizleyecekleri yalanı elinde patladı.

Belgelerle asılsız iddiaları çürüten İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “İnsanın mübarek Ramazan günü gerçekten böyle bir twit atarken utanması lazım” dedi.

Mehmet Tevfik Göksu Ekrem İmamoğlu'nun "Haliç'te çamur biriktiği ve kurduğu tesisle bunu temizleyeceği" yalanını A Haber ekranlarında çürüttü.

““Gülünç duruma düşüyorlar”

Çamur Yakma Tesisleri için 2018 yılında ihaleye çıkıldığını ve ihaleyi geçen yıl tamamladıklarını anlatan Göksu, “Bu çamur yakma tesisleri niçin kullanılacak? Haliç’in dibinde oluşacak çamurların temizlenmesi için… Zaten temizleniyor, zaten sürekli bir temizlik var.” dedi.

Göksu, “Algı operasyonu ve polemiklerle bu işi ben yaptım diyebilir miyim modundalar.” şeklinde konuştu.

Haliç’in hikayesinin 25 yıllık bir geçmişi olduğunu hatırlatan Göksu, Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’a belediye başkanı olduğunda “Haliç’i temizleyeceğim” dediğini hatırlattı.  Göksu, “O zaman Büyükşehir Belediye Başkanıyla aynı kafayı paylaşanlar Haliç’in temizlenmeyeceğini söylüyorlardı. Hatta orayı toprak doldurun orayı park yapın futbol sahası yapın diyorlardı.” İfadelerini kullandı.

Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya bir vizyon koyarak Haliç’teki bütün çamurları temizlediğini ve o süreçte 47 balık türünün Altın Boynuz’da hayat bulduğunu söyledi.

“Birikti dediğiniz sizin temizlemediğiniz kendi çamurunuz”

Göksu şöyle dedi:

“Üniversiteden raporları var. 47 tür balığın deniz canlısının geldiğini gösteren bilimsel raporlar var. Ne zaman? Bir yıl öncesine kadar… Bunun altını çizelim. Üniversitelerin raporu var. Haliç’te 47 tane deniz canlısı geldi, Haliç temizlendi, Haliç tertemiz oldu diye. Şimdi bir algı operasyonuyla şunu yapmaya çalışıyorlar neymiş efendim yakma tesisleriyle Haliç’in dibinde çamur birikmiş onu temizleyeceklermiş.  Bir, bu tesis şuan ki Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından yapılan bir tesis değil, bu bizim dönemimizde başlamış ve bitirilmiş bir tesis. İki, bizim dönemimizde Haliç’te zerre kadar temizlik sorunu yaşanmadığı gibi deniz canlılarının döndüğü ve denizdeki canlıların yeniden hayat bulduğu bir Haliç’e gelmiş. Üç, ben meclis konuşmamda da söylemiştim İstanbul büyük bir kent siz bu büyük bir kenti yönetirken eğer hizmette ihmal ederseniz üç ay ihmal ettiğinizde sistem bir yıl geriye basar demiştim ve siz bunu telefi edemezsiniz.”

“Hizmet değil reklam peşindeler”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İmamoğlu ve ekibinin 10 aydan beri hizmet üretmek yerine sadece reklam yapmanın peşinde olduklarını söyledi.

Bu yüzden 25 yılda, büyük emek, gayret ve alın teriyle, ekonomik güçlükleri aşaraktertemiz hale getirdikleri İstanbul’un Altın Boynuzu Haliç’i kirletmeye başladıklarını belirten Göksu, konuya açıklık getirdi:

“İnsan biraz utanır”

“ Nasıl kirletiyorlar?Bakın çok basit bir şey.Basbar bağırdık ‘Silahtar Arıtma Tesisini niye iptal ediyorsun burası İstanbul’un hayat damarı burası Haliç’in hayat damarı’ diye. İstanbul’da günde 4 milyon metreküp atık su çıkıyor. Bu 4 milyon metreküp atık suyun %45 biyolojik arıtmayla arıtılıyor %55 ise normal ön arıtmayla arıtılıyor. Şimdi siz biyolojik arıtma gibi ki içme suyundan bir önceki evre olan Silahtar Arıtma Tesislerini siz arıtmak isterseniz 3 yıl sonra 5 yıl sonra Haliç’te bırak canlı hayvan bulmayı başka şeyler bulabilirsiniz. Boğazın dibinde şuanda 40 metrenin altında oksijen yoktur. Bunun 40 metrenin altına oksijenin inmesi için ne yapılması lazım? Boğaza biyolojik arıtmayla deşarj edilmesi gerekir atık suların. Hasılı bakınız öyle bir algı yönetmek isteniyor ki sanki tesis kendisi tarafından yapılmış ve diyor ki bizim yaptığımız tesiste Haliç’i temizleyeceğiz. Ya insan gerçekten şu Ramazan’da ve bayram öncesinde bunu söylemekten imtina ediyorum bu tweeti atarken insan biraz utanır ya. Şunu dersiniz ki evet Haliç’te tesisler açılıyor yapılmış bizde hizmete açıyoruz. Ama gerçekten insan böyle bir mesajı yayınlarken utanır. Siz 400 ton çamur biriktiyse Haliç’in dibinde bu 400 ton çamur sizin çamurunuzdur. Beceremediğiniz yönetemediğiniz Haliç’in dibine birikmiş çamur o çamuru da yine bizim yaptığımız tesislerle yakacaksınız ve temizleyeceksiniz. Sadece bir algı operasyonu sadece polemiklerle kent yönetmek mümkün değil.”

“Bizim bıraktığımız tesisleri bile yönetmekten acizler.”

Göksu, İstanbul gibi insan sirkülasyonunun çok yüksek olduğu metrekareye insanın en fazla düştüğü bir kentte en ufak ihmalin kenti geriye götüreceğine işaret etti. Göksu sözlerini şöyle tamamladı:

“ Bakın çok net söylüyorum Aziz İstanbullulara söylüyorum, Milletimize söylüyorum, bunların derdi bu ülkeye gerçekten bir ağaç dikmek değil. Gerçekten bir hizmet etmek değil. Sadece günü kurtarmak bizim bıraktığımız tesisleri bile yönetmekten acizler. Çünkü yönetmek diye bir dertleri yok. Yönetecek vizyonları yok, yönetecek basiretleri yok, yönetecek heyecanları yok, yönetmek için arzu ve istekleri yok. Eğer sizin yönetmek için arzu ve isteğiniz yoksa gayret için bir hedefiniz yoksa işe odaklanmadıysanız işiniz bu kenti bir çıta daha yukarı taşımak değil de kendinize siyasi kariyer planlaması yapmaksa işte Haliç’i çamura sokarsınız Haliç’te canlı hayvanları bertaraf edersiniz öbür tarafta İstanbul’un geleceğini çocuklarımızın geleceğini kurtaracak arıtma tesislerini iptal edersiniz, metroları iptal edersiniz, insanların hayatını kurtaracak hastanenin yollarını yapmazsınız, metroları yapmazsınız ondan sonra çıkıp her şey çok güzel olacak dersiniz. Ancak şunu söyleriz her şey çok güzel olmuyor. Her şey şuanda çok kötüye gidiyor. Niye? Çünkü İstanbullular bekliyorlar ne olacak diye bir yıl geçti ve bir yılın sonunda gördüğümüz manzara Haliç’te 400 ton çamur.

http://www.ankaramasasi.com/haber/17271/goksudan-imamogluna-yalanla-istanbul-yonetilmez
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.