Altınköy’de Kalecik’in kültürel değerleri tanıtılıyor

Altındağ Belediyesi, Altınköy Açık Hava Müzesi’nde Ankara’nın kültürel değerlerini vatandaşlara tanıtmaya devam ediyor. Bu haftanın misafir ilçesi ise Kalecik oldu.
Büşra Bayrak
|
18 Eylül 2020, Cuma - 11:26
Altınköy’de Kalecik’in kültürel değerleri tanıtılıyor

Altındağ Belediyesi Altınköy Açık Hava Müzesi’nde başlatmış olduğu etkinlik kapsamında Ankara’nın kültürel değerlerini vatandaşlarla buluşturmak için ilçe belediyelerini Altınköy’de ağırlıyor. Bu kapsamda misafir olan ilçe belediyeleri, kendi yörelerinin kültürel değerlerini Altınköy ziyaretçilerine tanıtıyor.

 Altındağ Belediyesinin ilk haftaki konuğu ise Kalecik Belediyesi oldu. Kalecik Belediyesinin tanıtım standını Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan ve Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı birlikte açtı.

“Başkentin kültürel birikimine sahip çıkmak zorundayız”

Ankara’nın her yöresinin tarihi ve kültürel açısından olduğu kadar, tarımsal ve besin yönünden de çok zengin olduğunu belirten Başkan Balcı, "Bu zenginliğe sahip çıkmak ve herkese tanıtmak zorundayız. Bu nedenle kentimizin değerlerini Altınköy'de sergilemeye başlıyoruz. İlk misafirimiz Kalecik Belediyesi oldu. Standımızı Kalecik Belediye Başkanımız ile birlikte açtık. Kalecik’in dünyaca tanınan üzümü Kalecik karası ve Kalecik Belediyesinin yöresel unu 'Kalbe un' başta olmak üzere Kalecik yöresine ait pek çok önemli değeri burada bulmak mümkün. Kendilerine katılımları için çok teşekkür ediyor, herkesi Altınköy Açık Hava Müzesi’ni ziyaret etmeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

20 Eylül tarihine kadar Kalecik standı gezilebilecek

 Kalecik standının Pazar akşamına kadar Altınköy Açık Hava Müzesi’nde olacağını söyleyen Balcı, "Önümüzdeki haftalarda da sırasıyla diğer ilçe belediyelerimiz misafirimiz olacak. Hem yöresel birikimlerimizi gözler önüne serecek hem de önemli bir işbirliğine imzamızı atacağız" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/172840/altinkoyde-kalecikin-kulturel-degerleri-tanitiliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.