Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Beşar Esad'ı buluşturma planı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 15-16 Eylül’de gerçekleştirilecek Şangay İşbirliği Örgütü toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı bir araya getirmeyi planladığı öne sürüldü.
Ankara Masası
|
22 Ağustos 2022, Pazartesi - 11:34
Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Beşar Esad'ı buluşturma planı

Türkiye ile Suriye istihbarat örgütleri arasında süren görüşmeler, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 13. Büyükelçiler Konferansı'nda   Suriyeli mevkidaşı Faysal Mikdad'la 10 ay önce görüştüğünü açıklamasıyla yeni bir boyut kazandı.

İkili ilişkilerin geliştirilmesi için üst düzey devlet yetkilileri arasında görüşmeler olması beklenirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in devreye gireceği ileri sürüldü.

Putin'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı 15-16 Eylül’de Şangay İşbirliği Örgütü’nün Semerkant zirvesinde buluşturmayı planladığı belirtildi.

Tesnim Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Putin konuyu  23 Ağustos’ta Moskova'yı ziyaret edecek olan  Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad'a iletecek.

" Esed’i yenmek, yenmemek gibi bir derdimiz yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna ziyareti dönüşü Suriye ile ilgili "Türkiye, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı duyuyor. Bizim Esed’i yenmek, yenmemek gibi bir derdimiz yok ki" demişti.

Erdoğan " Rusya rejimle bir dayanışma içinde. Kendileriyle bu yaptığım ziyarette bu konuları da görüştük. Bunu artık bir yere oturtmamız lazım dedim. Rusya ile öyle bir dayanışma yapalım ki Suriye’de, özellikle Suriye’nin kuzeyinde, doğusu batısı fark etmez, buralarda terörle bir mücadele gerçekleştirelim" ifadelerini kullanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1733714/putinin-cumhurbaskani-erdoganla-besar-esadi-bulusturma-plani
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.