Ankara Sanayi Odası vergi tatili istedi

Ankara Masası
|
14 Mart 2020, Cumartesi - 14:01

Ankara Sanayi Odası (ASO), Türkiye’nin korona virüs nedeniyle içinde bulunduğu süreci en az sıkıntıyla atlatabilmesi için çeşitli tavsiyelerde bulundu.

ASO Yönetim Kurulu bu süreçte alınmasını istediği önlemlere ilişkin açıklama yaptı.

KREDİ BORÇLULARINA ÖZEL VADE UZATIMLARI

Korona virüsü ile ilgili alınacak tüm önlemleri desteklediğini ifade eden ASO Yönetim Kurulu, işletmeleri ve işletmelerde çalışanları korumak için reel sektörde temerrüde düşme riskini taşıyan banka kredisi borçlularına özel vade uzatım olanakları tanınmasını istedi.

SGK PRİMİ VE VERGİ TATİLİ

Yapılan açıklamada zincirleme etkileri yüksek sektörlere, uzun dönemli SGK primi ve vergi tatili getirilmesi gerekliliğine vurgu yapılarak, "Daha önce yapılandırılmış olan kredilerin faiz oranları güncel faize göre revize edilmelidir. Yaptırımlardan etkilenecek işletmeler için kısa çalışma ödeneği gündeme getirilmelidir. Gümrüklerini kapatan ülkelere ihracat yapan firmaların mağduriyetlerinin giderilmesi için KGF ve Eximbank limitleri açılmalı ve arttırılmalıdır. Eximbank, KGF ve geçmişten gelen ticarî kredilerin geri ödeme vadeleri uzatılmalı ya da yapılandırılmalıdır. Eximbank tarafından talep edilen teminat mektupları KGF üzerinden verilmelidir. Yukarıda bahsi geçen desteklerin korona virüsü önlemleri boyunca uygulamada kalması gerektiğini düşünüyoruz” denildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1734/ankara-sanayi-odasi-vergi-tatili-istedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.