Hulusi Akar Ukrayna limanlarından ayrılan tahıl miktarını açıkladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bu sabah itibariye Ukrayna limanlarından ayrılan tahıl miktarı 721 bin 449 ton oldu." dedi.
Ecem Çetin
|
22 Ağustos 2022, Pazartesi - 15:55
Hulusi Akar Ukrayna limanlarından ayrılan tahıl miktarını açıkladı

Ukrayna'dan dünyaya sevkiyat sürüyor. 

Planlandığı gibi hedefine ulaşan tahıllarla ilgili Milli Savunma Bakanlığından peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. 

Tahıla yönelik yeni bir açıklamada  Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan geldi. 

Bakan Akar, bu sabah itibariyle Ukrayna limanlarından ayrılan tahıl miktarına yönelik bir açıklama yaptı.

Akar, ayrılan miktarın '721 bin 449 ton' olduğunu söyledi. 

" İnşallah önümüzdeki günlerde bu daha da artacak"

Akar açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Cumhurbaşkanımızın çizdiği çerçevede, Bakanlığımızın, arkadaşlarımızın, askeri heyetlerimizin yaptığı görüşmeler oldu. Sonuç olarak da dörtlü anlaşma imzalandı. Bu çerçevede faaliyetler devam ediyor. Bu sabah itibariyle Ukrayna limanlarından ayrılan tahıl miktarı 721 bin 449 ton oldu. Bu devam ediyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bu daha da artacak. Herhangi bir şekilde bunun durmaması için yavaşlamaması için olabildiğince süratli ve emniyetli bir şekilde adreslere ulaşması için gayretlerimizi sürdürüyoruz. "

Bakan Akar, hafta sonu Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Milli Savunma Üniversitesi yerleşkesindeki Müşterek Koordinasyon Merkezi'nde incelemelerde bulunduklarını hatırlatarak, faaliyetlerin aksamadan yürütüldüğünü belirtti.

"Bundan kimsenin şüphesi olmasın"

Akar  sözlerini şöyle tamamladı:

"Türk Silahlı Kuvvetleri, binlerce yıllık tarihimizden süzülüp gelen milli manevi mesleki değerlerimiz çerçevesinde, asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığımız ilhamla aklın ve bilimin ışığında anayasa çerçevesinde yasalar doğrultusunda Cumhurbaşkanımız ve devamında sıralı komutan ve amirlerin emir ve komutasında, milletinin emrinde görevinin başındadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1734051/hulusi-akar-ukrayna-limanlarindan-ayrilan-tahil-miktarini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.