Yıldırım Kaya: "KPSS süreci açığa çıkartılmalı"

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara milletvekili Yıldırım Kaya, KPSS ile 1 milyon 600 bin kişinin geleceğinin çalındığını ama ortada hırsız olmadığını söyledi. ​Kaya, “20 gündür Devlet Denetleme Kurulu hiçbir belge ortaya koymadı, gözaltı yok. Bu süreç açığa çıkartılmadı” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
22 Ağustos 2022, Pazartesi - 16:11
Yıldırım Kaya: "KPSS süreci açığa çıkartılmalı"

Yıldırım Kaya Ankara Masası Gündem Programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

ÖSYM’nin kurulduğu 1974’ten Ak Parti’nin iktidar olduğu 2002 yılına kadar geçen 38 yılda sadece 3 ÖSYM başkanının görev yaptığını belirten Kaya, sonraki 20 yılda ise 8 kez ÖSM Başkanı değiştiğine dikkati çekti.

 “Bir iktidar neden ÖSYM başkanıyla uğraşır?” diye soran Kaya, devlet kurumlarına alımlar bu kurum üzerinden gerçekleştiği için ÖSYM’nin hedef seçildiğini iddia etti.

Kaya, “ Bülent Ecevit, devlete liyakatli kadrolar yerleştirilsin diye sınav getirdi. Bunu dejenere etmenin yolu ÖSYM’ ye müdahaleydi” değerlendirmesinde bulundu.

Ak Parti iktidarının devlete sızmanın yolunu burada aradığını kaydeden Kaya, iptal edilen 10 sınavla ilgili yargı süreçlerinin 10 yıldır bir türlü tamamlanmadığına da işaret etti.

Yıldırım Kaya, “ÖSYM Başkanını görevden aldınız, orada 432 kişi çalışıyor. Sınavdan önce 75 kişinin yeri değiştirildi. Bunu sordum 15 günde soruya hukuken yanıt verilmesi gerek. 20’nci gün hala yanıt gelmedi” şeklinde konuştu.

Kaya şöyle devam etti:

“1 milyon 600 bin insanın geleceği çalındı”

“Soru numarası 49. Yedi İklim yayınevinin kitapçığındaki soru numarası da 49. Şimdi bu soru ile bu soru noktası, virgülü, sıra numarasına kadar aynı en ufak bir değişiklik yok. Bu çok net bir şekilde 1 milyon 600 bin insanın geleceği çalındı, soru çalınma değil ÖSYM’yi çaldılar bunlar.”

“Kara kutuya kara kedi girmiş”

“Şu ÖSYM’nin kitapçığındaki 26.soru bu kaç 26. Soru aynı burada çözme diye bir işlem yok şıkları da aynı. Yedi İklim yayınevi sahibi açıklama yaptı, dedi ki, “Biz bu soruları soru kitapçığımızın baskı tarihi bellidir 4-5 ay önce sorduk” dedi.ÖSYM piyasadaki sorulmuş soruların tümüne hakim olmak zorunda, o soruların hiçbiri kara kutuya giremez. Kara kutuya kara kedi girmiş.”

“Cumhuriyet savcılığı soruşturmasını bir an önce neticelendirmek zorunda”

 “ÖSYM Yedi İklim yayınevinin soru bankasından almış kara kutuya koymuş. Başka izahı yok. Bunu açığa çıkartacak olan cumhuriyet savcılarıdır. Cumhuriyet savcılığı soruşturmasını bir an önce neticelendirmek zorunda. Devlet Denetleme Kurulu raporunu bir an önce kamuoyu ile paylaşmak zorunda. 20 gün oldu YÖK soruşturma başlattı YÖK’ün soruşturmasından hiçbir açıklama duydunuz mu? yok. Devlet Denetleme Kurulu bir açıklama yaptı mı? Dedi ki 3 soru bire bir aynı diğer bir soru benzerlik taşıyor dedi.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1734087/yildirim-kaya-kpss-sureci-aciga-cikartilmali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.