Aksakal'dan Sarıgül'e ziyaret

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ü ziyaret etti.
Onur Çetinkaya
|
23 Ağustos 2022, Salı - 13:03
Aksakal'dan Sarıgül'e ziyaret

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal ile  Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül bir araya geldi.

''1400 değil, 2400 market açsanız ne olur?''

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Sarıgül, ülke gündemi ve enflasyonla ilgili değerlendirme yaptı.

DSP Başkanı Önder Aksakal ile görüşmesinde hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı ana gündemleri olduğunu söyleyen Mustafa Sarıgül,''Hayat pahalılığını önleyeceğiz diye market açıyorlar. Maliyetler düşmedikçe, üretim artmadıkça, 1400 değil, 2400 market açsanız ne olur? Türkiye’nin dişinin kovuğuna yetmez.'' diye konuştu.

''Dünya enflasyonla boğuşuyor, biz boğulduk''

Çiftçi ve tarıma önem verilmesinin altını çizen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı,'' Hayat pahalılığını önlemenin yolu, marketten değil, tarladan geçer. Daha çok üretmemiz ve maliyetleri düşürmemiz lazım.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısında sarf ettiği sözlere değinen Sarıgül, ''Cumhurbaşkanı, bütün dünya yüksek enflasyon gerçeği ve işsizlik tehdidiyle boğuşuyor diyor. Doğrudur onlar boğuşuyor ama biz enflasyon ve işsizlikten boğulduk.'' açıklamasını yaptı.

''Seçim takvimi açıklanmadan yapılan planlar değişir''

Yüksek Seçim Kurumu seçim takvimini açıklamadan ittifaklar konusunda söylenecek her şey yapılan her plan boşunadır diyen Sarıgül, ''Takvimde belirlenen süreler dolmadan her an her şey değişebilir. İttifaklar yıkılır, yenileri kurulur'' diye konuştu.


DSP ile birçok ortak noktada birleştiklerini görmekten memnun olduğunu söyleyen  Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül,''DSP'ye gönül bağım vardır, görüşme ve diyaloglarımız devam edecektir.'' açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1735525/aksakaldan-sarigule-ziyaret
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.